Опасно студено време ни очаква през днешния ден. Температурите на

...
Опасно студено време ни очаква през днешния ден. Температурите на
Коментари Харесай

Студ и много ниски температури ни очакват днес

Опасно студено време ни чака през днешния ден. Температурите тук-там ще паднат до минус 14 градуса. По данни на метеоролозите, чака се това да е най-студеният ден за седмицата. В съвсем цялата страна (24 области) е разгласен жълт код за евентуално рисково време с негативни температури през целия ден. Това демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението се отнася за: Видин, Монтана, Враца, София област, София град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Добрич, Стара Загора, Кърджали, Пазарджик и Пловдив. Във всички тези области дневните температури ще останат негативни.

На места утринните ще доближават до минус 14. В София дневните температури ще останат негативни, а нощните ще са до минус 13 градуса. Единствено в Бургас, Ямбол, Сливен и Хасково няма издадено предизвестие за рисково студено време.

През деня в цялата страна ще има раздрана облачност, тук-там намаляваща до най-вече слънчево. В източните региони ще духа слаб вятър от запад, северозапад.

Над Черноморието ще има раздрана облачност, по-значителна над северната част. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са от 0 до 2 градуса. Температурата на морската вода ще е към 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще намалее, в доста региони до най-вече слънчево. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър, който след обяд ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 6 градуса, на 2000 метра - към минус 13 градуса.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР