Опасно ниски температури и значителен снеговалеж обхванаха половината САЩ и

...
Опасно ниски температури и значителен снеговалеж обхванаха половината САЩ и
Коментари Харесай

Опасни студове обхващат САЩ, призив към хората да помагат на бездомните и възрастните

Опасно ниски температури и забележителен снеговалеж обгърнаха половината Съединени американски щати и представители на управляващите подканиха хората да оказват помощ на бездомните и възрастните, съобщи Асошиейтед прес. Метеоролозите предизвестиха американците да внимават за хипотермия и измръзване от арктическия мраз, който обгръща огромна част от страната от Средния Запад до североизточните елементи. Температурите в Уотъртаун, щата Ню Йорк, доближиха минус 35 градуса през вчерашния ден сутринта и се покачиха до минус 22 градуса рано през днешния ден.

Продължителното и рисково захлаждане накара бранители на правата на бездомните да се опитат да ги приберат от улиците и да им обезпечат спомагателни кревати. На някои места бяха основани и центрове за стопляне.

Бостънският център за подслоняване на бездомни " Пайн стрийт ин " изпрати микробус със обществени служащи, които да убедят бездомните да прекарат нощта на закрито. Много от тях обаче декларирали, че избират улиците.

Говорителка на център за бездомници зави, че тези, които не желаят да отидат в подслон, получават завивки, топли облекла и топла напитка, както и предизвестие за заплахите от мощните студове.

Щатското министерство на Охайо по проблемите на възрастните хора предизвести, че старите хора са изложени на по-висок риск от толкоз мощни студове. Служители на министерството подканиха жителите на щата да посетят членове на фамилиите си, другари и съседи, да се погрижат да са на топло и да имат нужните им храна, вода и медикаменти.

Защитници на правата на животните подканиха американците да не не помнят и домашните си любимци.

Вчера от Арканзас до Мейн бяха маркирани температурни върхове. Студеният въздух евентуално ще се задържи и през уикенда, като доближи щатите Тексас и Флорида. На връх Вашингтон в Ню Хемпшър беше маркирана температура от минус 37 градуса. В Средния Запад не се чака температурите в Минеаполис да надвишават минус 18 градуса през уикенда. По Нова година в Ню Йорк температурите евентуално ще бъдат сред минус 7 и минус 11 градуса.

В огромна част от щата Монтана е издадено предизвестие за заплаха от снежна стихия, която ще бъде последвана от ниски температури.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР