Опасно мръсният въздух в столицата ни кара да се замислим

...
Опасно мръсният въздух в столицата ни кара да се замислим
Коментари Харесай

Електрически коли под наем помагат се борят с мръсния въздух у нас

Опасно мръсният въздух в столицата ни кара да се замислим какво можем да създадем и ние, с цел да дишаме по-чист въздух. Една опция, която се разраства с всеки минал месец у нас, е апликация за електрически коли чартърен. Въпреки че България е в дъното на класацията по продажби на електрически коли в Европа, тези, които желаят да пробват екоколите, могат да го създадат единствено за няколко минути през мобилния си телефон, съобщи Българска национална телевизия.

В Норвегия една трета от продаваните коли са електрически, което я извежда преди всичко в света. В София от 3 000 000 регистрирани коли, единствено 300 са електрически. Именно поради това и с концепция за по-чиста околна среда, млади бизнесмени основават преди половин година приложение, което предлага електрически коли чартърен. В началото те са 20, само че приложението бързо се разраства.Стефан Спасов, изпълнителен шеф на компанията: Това беше като безспорен най-малко за потребностите на София. В момента са 30, като напълно скоро, в рамите на два месеца ще станат над 50.

Едно от най-големите преимущества на електрическите коли е, че престоят в Синя и Зелена зона не се таксува. В множеството европейски страни този вид приложения са се трансформирали в табиет измежду жителите на огромните градове. У нас приложението е допустимо най-оптимална и улеснена.Стефан Спасов, изпълнителен шеф на компанията: Сваляте приложението, регистрирате се в границите на минути. Трябва да въведете персонални данни, брошура, персонална карта, както и карта разплащателна, може да е кредитна или дебитна, няма никакво значение, оттова нататък вие може да видите наличността на всички коли в София и може да резервирате този, който е най-удобен за вас.

Ключовете и документите са в колата, която пък се отключва посредством мобилното приложение. То демонстрира заряда на колата и за какъв брой километра ще стигне батерията. Тодор е един от 6000 ползватели на услугата.Тодор Колев, ползвател на електомобил чартърен: За мен главното преимущество е това, че в действителност колите са екологични, т.е. те са напълно електрически и в действителност заобикаляме спомагателното замърсяване на въздуха в София, което е един от най-големите проблеми за нашия град сега.

Когато колата е заредена на 100 %, тя може да измине към 150 км в градски условия. А когато батерията ѝ пада, се зарежда извънредно бързо. В София има доста места, където можем да намерим станции за зареждане - на паркингите на огромни молове и хипермаркети, а и на улицата. От Столична община също са дали няколко такива зарядни колонки. А приложението ни демонстрира къде се намират те.
Тодор Колев: Човек може изцяло гратис, отново като част от цената на услугата, да зареди самия автомобил, като това може да стане, да речем, за времето на едно общоприетоо извършване на покупки или пиянство на кафе, тъй че не е нужно човек да чака, в случай че се наложи, автомобилът да се зареди, защото това става в действителност бързо, посредством модерните зарядни станции.
Повечето консуматори на приложението предизвикват тези от нас, които имат предпочитание и опция да я тестват като една доста приятна опция в градската среда.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР