Опасно мръсен въздух в столицата днес. Освен в София, запрашаването

...
Опасно мръсен въздух в столицата днес. Освен в София, запрашаването
Коментари Харесай

Опасно мръсен въздух в София и днес: ползвайте градския транспорт!

Опасно замърсен въздух в столицата през днешния ден. Освен в София, запрашаването в Перник, Пловдив, Русе, Горна Оряховица и Шумен е 2 до 3 пъти над допустимата норма. Ситуацията се усложнява в допълнение и от гъстата мъгла.

София

След като през уикенда данните на показателя на Европейската комисия за качеството на въздуха регистрираха извънредно повишени стойности на замърсяване в огромните градове, през днешния ден прогнозата за съществуване на фини прахови частици във въздуха се повтаря.

От Столична община приканват жителите като ответна мярка да оставят персоналните си коли вкъщи и да употребяват градския превоз. За задачата буферните паркинги на метрото ще работят изцяло гратис за всеки до привършване на техния потенциал. От Общината приканват столичани да спрат да се отопляват с нискокачествени въглища и отпадъчни материали и упорстват тези дейности да бъдат криминализирани от Народното събрание.

 Опасно замърсен въздух в София и още четири града Опасно замърсен въздух в София и още четири града
Дишаме рисково замърсен въздух през днешния ден - в столицата и още четири български града - Пловдив, Русе, Велико Търново и Шумен. Това демонстрират показателят на Европей...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР