Опасно горещо време чака Пловдив и още 6 области на

...
Опасно горещо време чака Пловдив и още 6 области на
Коментари Харесай

Екстремно високи температури! Обявиха червен код в Пловдив

Опасно горещо време чака Пловдив и още 6 области на България през днешния ден, демонстрира прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. На много места ще има и мощни гръмотевични стихии, примесени с рисковите температури, предизвестяват синоптиците.
Прочетете още
Под тепетата се чака термометрите да доближат стойности до 42-43 градуса. В късния следобяд и във вечерните часове са вероятни валежи.

Освен за Пловдив, червен код е разгласен и за областите Русе, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Стара Загора. Очаква се в тях оптималните температури да стигнат 41-42 градуса

Оранжев код ще е в действие за 15 области - Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Разград, Търговище, Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

В Софийска област, Перник, Враца, Монтана и Видин е разгласен жълт код.



В Северозападна България дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 33° и 38°, а в източната част от страната ще са към момента доста високи - до 42°-43°, в София - към 36°.

По черноморието оптималните температури ще са от 33° до 38°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

След обяд и през нощта против четвъртък, с прекосяване на добре изразен леден атмосферен фронт, температурите над страната бързо ще се намалят. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, в обособени региони ще са интензивни и обилни по количество, ще има и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР