Опасно е да се лекувате сами, правейки предположения какво ви

...
Опасно е да се лекувате сами, правейки предположения какво ви
Коментари Харесай

Защо очите ви сърбят и се зачервяват?

Опасно е да се лекувате сами, правейки догатки какво ви е. Консултирайте се с доктор

Ако вашите очи постоянно се зачервят и ви сърбят, може да има доста и разнообразни аргументи. Ако това не е еднократен случай, породен да вземем за пример от някакъв съответен дразнител, тогава нормално това положение поражда поради алергия или зараза. Точната диагноза може да се сложи само от доктор.

Най-правилно е да се консултирате с офталмолог при появяването на първите признаци. По-опасно е да се лекувате сами, правейки догатки какво ви е. Дори в случай че имате подвеждащи признаци през сезона на обостряне на алергиите, това въобще не значи, че е вярната причина.

Очни инфекции

Както изяснява, представен от Actualno, очните инфекции могат да бъдат породени от доста неща: вируси, бактерии, паразити или гъбички. Като цяло, очните инфекции имат по-дълъг лист от признаци спрямо тези, породени от алергии. Не единствено сърбеж и зачервяване изтезават очите ви.

Чести признаци на разнообразни алергии са:

• зачервяване;

• сърбеж;

• сълзене;

• чувство за парене в очите.

В случай на зараза с тези признаци нормално има и болежка, чувство като че ли имаме попаднал пясък в очите и пареща болежка, както и нараснала сензитивност към мощната светлина. При бактериални инфекции може да се следи щедро сълзене от очите - показват специалисти.

Лечението, което офталмологът ще назначи, ще бъде друго за всеки обособен случай. При алергии да вземем за пример лекарят може да предложи специфични капки и медикаменти, които да оказват помощ за по-добрия надзор на появилото се инфектиране.

При съществуването на бактериална зараза може да ви трябват антибиотични капки за очи, до момента в който при инфекции, които са били породени от гъбички и паразити, лекуването ще зависи от това, от какво тъкмо е бил породен казуса.
Първи признаци на проблем със зрението
Много е значимо да следите здравето на очите и да забележите още първите признаци на проблеми със зрението и положението на този орган. В някои случаи навременното посещаване при доктор може да предотврати съществени затруднения и да понижи риска от развиване на разнообразни болести.

Потърсете лекарска помощ незабавно щом установите:

• Двойно виждане

Двойното виждане не би трябвало да се подценява даже и да се появява рядко. Това събитие може да бъде породено от доста фактори – от увреждане на очните нерви и мускули до други болести.

• Болезнени очи

Болката в очите може да бъде друга: пулсираща, пронизваща, стреляща. Може да е резултат от контузия, раздразнение, породено от непознат предмет, зараза или друго съществено главно заболяване.

• Мушички или петна в полезрението

Всеки човек може да види това в зрителното си поле, като нормално то бързо минава. При избрани хора обаче това събитие е по-често и дълготрайно. Мухите и петната може да са от инфектиране в задната част на окото, увреждане на ретината и други съществени положения.

• Нарушение на периферното зрение

Периферното зрение ви разрешава да виждате обекти в профил, излизащи от централния аспект. Ако има проблеми с такова зрение, това може да демонстрира увреждане на зрителния нерв и други болести.

• Слепи петна

Слепите петна могат да се появят на всички места в зрителното поле. Те могат да наподобяват като мрачно леке в центъра или към краищата. По предписание слепите петна демонстрират съществуването на съществено заболяване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР