Опасният сблъсък на военна техника между и САЩ , станал

...
Опасният сблъсък на военна техника между и САЩ , станал
Коментари Харесай

Умишлено ли САЩ се опитват да провокират военна криза с Русия?

Опасният конфликт на военна техника сред и Съединени американски щати, станал в североизточната част на Сирия на 24 август, акцентира какъв брой несигурни са връзките на тези огромни страни и слага на тестване тяхната воля и упоритости. Това написа в коментар за изданието The American Conservative Тед Галън Карпентър, представен от БГНЕС.
Според известията на Белия дом и видео на съветските военни, които получиха доста гледания тази седмица, бронираните транспортни средства от двете страни се движели по пътя, когато руснаците се блъснали в американците. В резултат на случая четирима бойци на американската войска бяха ранени. Това е най-скорошният конфликт и ще има още, защото и двете страни не престават да патрулират в нестабилния район. Това обаче приказва за по-значими проблеми, защото Съединени американски щати провеждат провокации на самите граници на Русия в Източна Европа.
 Руски изтребители прихванаха бомбардировач на Съединени американски щати над Балтийско море Руски изтребители прихванаха бомбардировач на Съединени американски щати над Балтийско море
На 28-ми август бомбардировач на военновъздушните сили на Съединени американски щати се е опитал да наруши държавната граница на Русия над Балтийско море, съо...
Ако бъде оценена трезво политиката, която Съединени американски щати са провеждали по отношение на Русия след разпадането на Съветския съюз, може да се стигне до две вероятни изводи. Първо, американските водачи, както републиканци, по този начин и демократи, са били изцяло слепи и глухи за това по какъв начин Москва ще схване дейностите на Вашингтон. Второ, американските водачи са избрали за себе си тактиката на „ ние сме толкоз готини и показни “, че Русия да не се усеща уверена. И не са се отказвали от нея, даже когато градивните двустранни връзки започнаха да се срутват и породи рискът от рискова борба. Неотдавнашните военни дейности на Вашингтон, изключително в Източна Европа и Черно море, подклаждат обезпокоително напрежение.
Американците нееднократно са предизвикали Русия. За първи път това се случи в края на 90-те и началото на 2000-те, когато Вашингтон наруши негласното си заричане към Михаил Горбачов и други руски водачи. Това заричане беше следното: НАТО няма да се придвижва на изток, в случай че Русия се съгласи на влизането на обединена Германия в този съюз. Вместо да се придържат към съществуващото съглашение, администрациите на Клинтън и Буш сполучливо работеха за разширение на НАТО и одобриха в пакта няколко страни от Централна и Източна Европа. Така този мощен боен съюз стигна непосредствено до източните граници на Русия. Нещо повече, Съединени американски щати започнаха „ ротационно “ разполагане на свои войски на територията на нови членове на НАТО, което докара до установяването на непрекъснато американско военно наличие в тези страни. макар че не беше публично наречено по този начин. Дори Робърт М. Гейтс, който беше министър на защитата при Джордж У. Буш и Барак Обама, се отнасяше с терзание към тези развръзки. Той призна, че е трябвало да предизвести Буш през 2007 година, че подхванатите дейности са излишно провокативни.
Сякаш тези ходове не бяха задоволителна демонстрация на неприязън, както Буш, по този начин и Обама се пробваха да включат Грузия и Украйна в НАТО. Трябва да се означи, че последната е част от район, който Москва смята за своя законна сфера на въздействие. Освен това Украйна се намира във значима зона за сигурността на Русия. Дори основните европейски страни, които са членки на НАТО, изключително Франция и Германия, считаха сходни дейности за неразумни. Те имаха вяра, че това единствено ще ограничи стремежите на Вашингтон. Съпротивата им обаче по никакъв метод не повлия на опитите на Запада да се намесва във вътрешните работи на Украйна. Те помогнаха на протестиращите да смъкват определен президент, който беше проруски надъхан, и през 2014 година да образуват ново държавно управление, насочено към НАТО.
Днес обаче будещите паника военни дейности на Съединени американски щати и НАТО затъмниха тези провокативни политически дейности. Администрацията на Тръмп, седмици преди формалното известие, стартира да приказва за опцията за предислоциране на някои американски подразделения, ситуирани в Германия. И когато министърът на защитата на Съединени американски щати Майк Еспър най-сетне го разгласи на 29 юли, медиите се концентрираха върху 11 900 американски военни, напускащи Германия.
 Успехите на Тръмп, които и съперниците му признават Успехите на Тръмп, които и съперниците му признават
Като президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше дипломиран по хиляди способи от неговите съперници: от расист до деспот, от подкупен до сек...
Еспър обаче ясно даде да се разбере, че единствено 6 400 американски бойци ще се върнат вкъщи. Останалите 5 600 ще бъдат преместени в други страни членки на НАТО в Европа. Всъщност 6 400 военнослужещи се връщат в Съединените щати, само че „ доста от тези елементи или други сходни ще се върнат назад в Европа “. По-лошото, както се оказа, беше, че от 5600, останали в Европа, най-малко 1 000 ще отидат на изток в източните региони на Полша, граничещи с Русия.
Друг резултат от тази предислокация ще бъде укрепването на американската военна мощност в Черно море. Еспър удостовери, че няколко „ подразделения ще бъдат непрекъснато ситуирани на изток в Черноморския район. Това ще ни обезпечи по-значително наличие в тази област. В резултат на това ще подобрим успеваемостта на нашата политика за ограничение и ще подкрепим нашите съдружници на югоизточния фланг на НАТО. Разбира се, Москва възприе тези дейности като следващата провокация на Съединени американски щати към Черно море, на които към този момент има лист.
Други събития включват скок на тревожните произшествия сред американски и съветски военни самолети в района. Повечето произшествия включват наличието на американски шпионски самолети, за които се твърди, че са в интернационалното въздушно пространство край съветското крайбрежие. Руски Су-27 прихвана два разследващи самолета на Съединени американски щати на 30 юли. По думите на съветските управляващи те са прихванали американски самолети в бранша четири пъти през последната седмица на юли. На 5 август обаче имаше още един сходен случай и по-късно още няколко. Това е нездравословна процедура и може елементарно да докара до огромна и доста рискова борба.
Нарастващият брой на сходни случаи демонстрира разширение на военното наличие на Съединени американски щати по съветските граници и изключително в района на Черно море. Всичко се случва в непосредствена непосредственост до съветските граници, на хиляди километри от Съединени американски щати. Американците би трябвало да помислят по какъв начин биха реагирали, в случай че Русия реши да откри доста военноморски и военновъздушни сили в Мексиканския залив и да ги управлява от военни бази на територията на своите съдружници - Куба, Венецуела и Никарагуа.
 Руски изтребители прихванаха бомбардировач на Съединени американски щати над Балтийско море Руски изтребители прихванаха бомбардировач на Съединени американски щати над Балтийско море
На 28-ми август бомбардировач на военновъздушните сили на Съединени американски щати се е опитал да наруши държавната граница на Русия над Балтийско море, съо...
Несъмнено Съединени американски щати и НАТО се доближават все по-близо до съветските граници, обкръжавайки руснаците от всички страни. Русия не работи по този начин във връзка с Съединени американски щати. Надменната политика на Съединени американски щати към този момент унищожи двустранни връзки, които обещаваха да бъдат доста плодотворни, и породи нова безполезна Студена война с Москва. Ако американците скоро не трансформират тактиката си на по-сдържана, тогава Студената война би могла да стане гореща.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР