Опасните клони и дървета в парк „Кьошковете“ ще бъдат премахнати

...
Опасните клони и дървета в парк „Кьошковете“ ще бъдат премахнати
Коментари Харесай

Премахват опасни клони в парк „Кьошкове“

Опасните клони и дървета в парк „Кьошковете“ ще бъдат отстранени преди началото на зимния сезон, заяви зам.-директорът на ДГС-Шумен инж. Тодор Геронтиев. Обследването се прави по гледище на кмета на община Шумен Любомир Христов.

Очаква се в четвъртък да бъдат избрани специалистите, които ще кажат кои дървета на територията на парка съставляват евентуална опасност. В комисията ще вземат участие лесовъди и експерти от ДГС-Шумен, община Шумен, РДГ-Шумен, Политическа партия „Шуменско плато“ и Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Проверката ще бъде направена в петък и ще обхване дърветата от парк „Кошковете“ до пещера „Русалка“.
„Целта на огледа, който ще създадем, е да бъдат отстранени евентуално рисковите дървета и клони по алеите и пътеките, където постоянно се разхождат жители. Въпреки ограниченията, които ще се вземат, желая да припомня на шуменци и гостите на града, че паркът е горска територия, а съгласно Закона за горите в
горските територии туристите влизат на личен риск“, изясни инж. Геронтиев.

На доста места на платото са сложени табели, които предизвестяват хората за рискови дървета. Най-много те са в региона на 120-годишните букови насаждения, към хижа „Пазачница“ и вилата на военния факултет.
В парка има доста остарели дървета и зимата при обледяване и мощен вятър част от тях са рискови. „Приканвам шуменци да бъдат деликатни по време на разходките си в гората, с цел да няма произшествия и всички ние да се любуваме безпроблемно на хубостта на Шуменското плато“, добави инж. Тодор Геронтиев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР