Опасни вируси и настинки вече върлуват в страната. В някои

...
Опасни вируси и настинки вече върлуват в страната. В някои
Коментари Харесай

Д-р Емилова: Млякото вкарва грипа в организма!

Опасни вируси и настинки към този момент върлуват в страната. В някои области на страната всеки четвърти е болен, а лекарите са единомислещи, че по-добър метод от предварителната защита няма. Освен обичайните способи за това – имунизациите, има и някои елементарни правила, които е добре да съблюдаваме, с цел да не боледуваме постоянно и изтощително през дългия леден интервал.

Какви са те, разкрива експертът по хранене доктор Людмила Емилова, която ползва листата със златни правила години наред и върху себе си, и върху своите пациенти. На първо време съгласно нея най-важно е да изключим потреблението на мляко и всички типове млечни артикули от менюто си. Тя прибавя, че е хубаво за известно време изцяло да ги спрем и да не се изкушаваме въобще да ги слагаме в хладилника и устата си.

„ Може би за седмица или до момента в който пристигна към този момент грипната вълна и до момента в който премине и отмине, да не ядем никакво мляко и млечни артикули, които няма да вкарват в организма ни белтъчната молекула казеин. Този казеин образува в организма слуз. И стремейки се да я изкара тази слуз, се възпаляват синусите – имаме синузит, имаме хрема, имаме бронхит, имаме някакви ангини. И доста ще си помогнем “, изяснява тя.

Според нея по този начин на атакуващите ни над 200 разнообразни грипни вируса ще бъде основана доста неподходяща среда за тяхното развиване в организма. Д-р Емилова разяснява, че от казеина, който се съдържа най-много в кравето мляко, се прави лепило за тапети. „ Ако ние си вкарваме лепило за тапети в организма – това не е нещо, което е потребно за нас, ще го изхвърлим “, уточни тя.

Изхвърлянето става посредством тайни, които са удобна среда за вирусите. Д-р Людмила Емилова напомня и кои са най-важните правила на здравословното хранене, основани на метода на Лидия Ковачева. Задължителни за възстановяване на имунната система са билковият чай с мед или без мед – това зависи от равнищата на кръвна захар на всеки човек.

Добре е да се хапват повече витаминозни плодове, да се пият сокове, фрешове, както и натурални бульони, а не разтворими от пакетчета. „ Това нещо, в случай че се приема в продължение на повече дни, изкарва отровите от организма. Колкото повече токсини сме премахнали, толкоз по-здрави ставаме “, споделя доктор Емилова. „ Един тип плод на едно ястие е най-хубавият вид “, безапелационна е диетоложката.

Инфо: 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР