Опасни сгради застрашават жителите на кв. "Кумарица" в район Нови

...
Опасни сгради застрашават жителите на кв. "Кумарица" в район Нови
Коментари Харесай

Изоставени постройки в Нови Искър тънат в разруха, застрашават живеещите в близост

Опасни здания заплашват жителите на кв. "Кумарица " в регион Нови Искър. Сигналът е подаден до Нова телевизия от мъж, живеещ наоколо до постройките.

Тези здания от доста години са в това положение. Близкото военно отделение беше закрито през 2003 година и тези обекти бяха изоставени. С течение на времето се трансфораха в тези руйни, тъй като никой не се грижи за тях. В тези околоблокови пространства израснаха децата ни. Те оцеляха за наслада, само че към момента има подрастващи тук и във ваканционните дни е сложен контролът на децата. Тук е много рисково да се обитава към тях, а още повече някой да влиза вътре, изясни той в утринния блок на Нова телевизия.

Сградите са благосъстоятелност на Министерството на защитата.

Тази постройка е в сериозно положение и това ще наложи бързи решения от наша страна за ограничения за обезопасяване – това, което напълно основателно тормози и жителите, и също така и ограничения за нейното унищожаване, изясни Огнян Йовчев, "Управление на държавните парцели " в Групово дело "Инфраструктура на защитата " в Министерството на защитата.

Мерките ще бъдат взети в напълно къси периоди. По отношение на жилищния фонд, който се ръководи от Министерството на защитата се взимат перманентни ограничения и сега се правят поправки на повече от 106 жилища в София, разгласи Станислав Благов, "Жилищен фонд ", ИА "Военни клубове и военно-почивно дело " към Министерството на защитата.

Асен Банков, шеф отдел "Архитектура " към районната община заяви, че Министерството на защитата е известено за казуса още през 2012 година Впоследствие още веднъж е писано и са уведомявани. Сградата би трябвало да бъде отстранена бързо, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР