Опасни ремонти се извършват често в България. Въпреки че институциите

...
Опасни ремонти се извършват често в България. Въпреки че институциите
Коментари Харесай

Опасни ремонти - мъж кърти стена на блок за прозорец

Опасни поправки се правят постоянно в България. Въпреки че институциите не водят статистика, всяка година има стотици сигнали за противозаконни преустройства в жилищните блокове, съобщи NOVA.

Местенето на стени, порти, греди по предписание би трябвало да се прави единствено след експертиза на цялата постройка. Причината е, че сриването на един детайл в даден апартамент може да повлияе на цялата постройка, изключително при положение на земетресение. Спазването на правилото у нас е изключение.

Собственикът на апартамент в столичния квартал „ Люлин ", да вземем за пример, решил да си направи по-голям прозорец и поради това част от стената на блока била изкъртена. За институциите казусът е безчинство. Сега задължават стопаните на дома да възстановят изкъртеното. Така блокът няма да е в заплаха.

Каквото и да е преустрояване на дома ни, то би трябвало да измине сериозен административен път - оценка на положението на цялата постройка, сеизмична оценка, да се направи план за преустрояване, да се утвърди от районния проектант, да се извърши и най-после да се ревизира изпълненото. Колкото и да е значимо това, и специалистите знаят, че процедурата се съблюдава рядко. Затова поучават: щом постройката е остаряла, да не се вършат преустройства по нея. Въпреки че на процедура контролът е сложен.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР