Опасни насекоми, издаващи звук, от който може да се оглушее,

...
Опасни насекоми, издаващи звук, от който може да се оглушее,
Коментари Харесай

Пловдивчани пропищяха от голяма напаст, удря в ушите със звук на излитащ самолет

Опасни инсекти, издаващи тон, от който може да се оглушее, нападнаха парк " Лаута ", написа Marica.bg.

Гадините, които най-вероятно са цикади, подвигат подобен звук, че хората в жилищата не могат да чуват тв приемниците си. Видът подвига неизразим звук, сходен на този от щурците и скакалците, само че доста по-мощен. " Скърцането " им може да заглуши излитащ аероплан или локомотивна свирка ", разясняват поданици на квартала. Буболечките изскачат даже и по алеите. Те са най-активни денем и при изсъхнало и горещо време. Хвъркатите буболечки се хранят с листата на дърветата, което основава заплаха и за растителните типове в парка.

Според проучванията, мощният звук излиза по характерен метод от мъжките цикади по време на размножаването. Звукът, който издават, е по-мощен от самолетен мотор, като доближава 120 децибела. Ако такова насекомо кацне на рамото на човек и " запее ", той може да оглушее.

Животинките наподобяват на големи мухи. Имат удължено тяло и огромни транспарантни криле. Телата им са оцветени в черно и жълто-зелено. Освен това те неуморно хрупат листата на дърветата.

Присъствието им се усеща най-много наоколо до паркове и тревни площи. " За някои звуковете, сходни на щурците, са приятни за слуха, съгласно други обаче те са същински смут. Жител на квартала споделя, че в горещо време буболечките заглушавали даже работещия му тв приемник, в случай че има отворен прозорец или врата на тераса.

Огромните инсекти не атакуват хората, не жилят и не хапят. Читател изпрати фотоси на странното ципокрило, наподобяващо на огромна муха. Заснета е на асфалта на една от алеите в парк " Лаута ".

От " Дезинфекционна станция " обясниха, че при тях не са постъпвали сигнали за сходен тип насекомо. Те приканиха да се подават сигнали и припомниха, че до дни при удобни климатични условия ще стартира обработка на тревните площи.

Някои от експертите не изключиха да става дума за цикада, само че към този момент няма публично удостоверение от управляващите. Средиземноморската буболечка атакува преди година-две парковете на Варна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР