Опасни клони, намиращи се на улица Тракия 47-49 в центъра

...
Опасни клони, намиращи се на улица Тракия 47-49 в центъра
Коментари Харесай

След сигнали без реакция: Опасни клони са се надвесили от дълго време в центъра на Пловдив

Опасни клони, намиращи се на улица „ Тракия ” 47-49 в центъра на Пловдив съществено тормозят Пловдивчани. За този проблем алармира до TrafficNews четец, който е подал сигнал до Район Централен и Оп " Градини и паркове ", само че все пак рисковите растения към момента стоят надвесени на адреса и по думите му заплашват живеещите.  
Прочетете още
Той описа пред медията ни, че е отправил недоволството си към виновните институции още през предходната година -декември месец, а заповедта за отстраняването на клоните от Район Централен е била издадена при започване на януари. Реакция обаче няма и до днешна дата.  По думите на терзания пловдивчанин мястото няколкократно е подминавано от екипи на Градини и паркове, които са работили наоколо до проблематичния сектор. От фотосите изпратени до медията ни се вижда още, че действително в случай че клоните не бъдат отстранени могат да повредят паркиралите коли.  

„ След като се обадих, с цел да им припомня, ми дадоха отговор, че екипите са натоварени и ще минат в края на юни месец или началото на юли месец. Вече наближава август и натежалите клони са все по-голяма заплаха за живущите в кооперацията ”, добави мъжът.

Медията ни потърси за мнение от Оперативна програма „ Градини и паркове ”, като от там обявиха, че всички профилирани екипи са мобилизирани да отстраняват рискови изсъхнали клони и дървета, още повече ще се обърне особено внимание довечера тъй като метеоролозите предвиждат доста мощен вятър.

 В началото на идната седмица ще бъдат обновени работните графици, като ще бъдат включени и въпросните дървета.

„ От " Градини и паркове " правят санитарни резитби на стотици рискови дървета, за които има издадени заповеди от районните кметове. За да смогнат, в продължение на два месеца са работили изключително и в събота. Цялата тази активност се прави от 7 бригади с по 5-има служащи, ”коментират още от общинското дружество.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР