Опасни бури, валежи и градушки през следващите часове и утре.

...
Опасни бури, валежи и градушки през следващите часове и утре.
Коментари Харесай

Порои, бури и градушки ни удрят до часове, на места вече започнаха

Опасни стихии, превалявания и градушки през идващите часове и на следващия ден. До среднощ жълт код важи в западните региони за краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и условия за градушки.

За часовете след среднощ и на следващия ден в Северозападна Българи важи и оранжев код за рискови стихии и превалявания - още веднъж и с условия за градушки.

В югозападните елементи на страната и в Централна Северна България кодът е по-слабият - жълт за дъжд, гръмотевици и градушки. 

През идващото денонощие над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии.

Има условия за градушки. Най-интензивни ще са явленията в северозападните региони. Вятърът също на моменти ще се усилва. 

В източната половина на България ще остане най-вече слънчево. Максималните температури  ще са от 27°-28° в западните региони до 33°-34° в югоизточните.

В петък към този момент даже и в Западна и Централна България към този момент единствено локално ще има условия за интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Максималните температури ще са сред 29° и 34°. През почивните дни и при започване на идната седмица ще бъде най-вече слънчево, още веднъж ще стане доста горещо. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР