Опасна сграда застрашава жители в район на Варна. За това

...
Опасна сграда застрашава жители в район на Варна. За това
Коментари Харесай

Камъни, тухли и парчета: Рушаща се фасада във Варна застрашава пешеходците

Опасна постройка заплашва поданици в регион на Варна. За това алармира читателката на DarikNews.bg Иванела Близнакова.

Момичето работи в малко фризьорско салонче на ул. „ Доктор Пискюлиев “ в града. Салонът е със независим вход откъм улицата – на процедура няма изключително касателство с етажната благосъстоятелност.

„ Собственикът на салона е превъзходен човек, виновен – плащащ всички налози и такси от домоуправителя до Общината. Никога не се е съпротивлявал във връзка общото богатство “, описа тя.

Сградата над самия салон безусловно се разрушава към този момент съвсем две години. Ходейки на работа всеки ден, девойката намира големи камъни, тухли и части от външната фасада тъкмо пред вратата.
 Християн Тилкиян
Понякога, когато влизам и излизам, слушам по какъв начин падат и минавам, молейки се да не паднат върху мен. Помолих притежателя да приказва със съседите ни и да вземат ограничения. Човекът се свърза незабавно и бяха събрани по 300 лв. от всички живущи, с цел да се оправи фасадата “, сподели още Близнакова.

Тя била една концепция по-обнадеждена и се надявала да не пострада, до момента в който мине въпросния ремонт. Такъв обаче не се е случил.

Година по-късно нещата са по-зле от всеки път и като че ли на никого не му пука, че на следващия ден аз или моя клиентка можем да бъдем убити, до момента в който просто вървим. Улицата е с непрекъснат човекопоток – деца, възрастни хора, майки. Ситуацията е извънредно рискова за всички ни “, споделя фризьорката.
 Християн Тилкиян
Иванела взема решение да се заеме сама със случая. Намерила информация за събраните пари – били употребявани за вътрешни усъвършенствания, които не касаели тях, тъй като нямат достъп до входа. Започнала да звъни по администрации и да моли за подпомагане. Звъняла в общината и полицията, както и на отговорници за рискови здания и въобще на всеки, към който била препратена.

Отговорът постоянно бил еднакъв: „ Съжаляваме, не можем да Ви помогнем. Обърнете се към някой различен. Ето Ви този номер… Може би би трябвало да напишете тъжба някъде “. Момичето изгубило дни в опити да разбере какво да прави. Неуспешно , несъмнено.
 Християн Тилкиян
„ Аз също работя и не мога, а и не бих желала, да изгубя още няколко дни в обиколка на всички тези въпросни институции, с цел да ме подмятат отново напред-назад, измивайки си ръцете с някого. Или да напиша тъжба , която знаем, че никой няма да вземе под внимание, до момента в който няма смъртен случай или най-малко потърпевш, тъй като са доста заети, несъмнено.. Тъжна история, да. Мечтая да живеем в страна, която се интересува и следи за тези неща. Защото, в случай че на следващия ден не си платим налозите, ще бъдем осъдени незабавно. Ако няма чак подобен запас да се следи, то най-малко при сходен сигнал, дано някой се замисли, че на следващия ден неговото дете/жена/съпруг може да не се прибере от работа, тъй като на някого не му се е занимавало “, приключва Иванела Близнакова.

Проверка откри, че това не е общински терен, а частна благосъстоятелност, а проблемите, които са открити, би трябвало да бъдат позволени от управата на входа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР