Опасна болест вдигна на крак лекарите в Европа. Треска Денга

...
Опасна болест вдигна на крак лекарите в Европа. Треска Денга
Коментари Харесай

Власите във Франция полагат усилия да не допуснат разпространение в Европа на треската Денга

Опасна болест подвигна на крайник лекарите в Европа. Треска " Денга " - известна още като " тресчица на счупени кости " е напъплила Франция. Медицинските управляващи там вършат всичко допустимо да лимитират разпространяването, само че към този момент 26 европейски страни са я записали на своята територия.

Сега специалистите се надпреварват да организират изявленията в региона на Марсилия, където са открити и първите автохтонни, т.е локални приносители на болестта, с цел да разпознават всички други хора, които може да са имали признаци на заболяването

„ Това са първите автохтонни (местно предавани) случаи на тресчица от денга, разпознати тази година в района от началото на сезонното наблюдаване “, каза регионалната здравна агенция  (ARS) на Прованс-Алпи-Лазурен бряг при започване на август.

Денга се популяризира от  комари.

Често се среща в някои елементи на света, като  Африка, Азия, Централна и Южна Америка  и  Карибите.

В Европа с изключение на във Франция, напълно наскоро заразата беше открита в Хърватия, Италия, Испания, Португалия, както и на португалския архипелаг Мадейра.

Доклад, оповестен още през юни, разкрива, че инфектирани комари, пренасящи няколко заболявания, в това число денга, са открити в 26 европейски страни.

Британска гражданка е внесла заболяването и на Острова, откакто е била инфектирана с вируса  по време на фамилно пътешестване близо до  Ница.

Жената е страдала от тридневна тресчица, болки в ставите и обрив, само че по-късно се е възстановила напълно .

Много хора, които се заразяват с денга, постоянно нямат признаци, а в случай че имат, те нормално са леки.

Между четири и 10 дни след захапване могат да се появят признаци, в това число неочаквана поява на тресчица, главоболие, мускулни и ставни болки.

Може също да се развие плосък, петнист червен обрив.

Заболяването нормално се усъвършенства в границите на няколко дни до седмица без лекуване, само че почивката и пиенето на доста течности могат да оказват помощ, както и приемането на парацетамол.

Въпреки че европейският климат исторически не е бил гостолюбив за комарите, пренасящи денга, доктор Оуейн Донъли от Лондонската болница за тропически заболявания споделя, че разпространяването на заболяването „ бързо се трансформира “.

„ По-високите температури и повече превалявания, както и възходящата международна търговия и  туризъм , значат, че може да забележим повече елементи от Европа с подобаваща композиция от фактори за огнища на денга “, обяснява той.
Как да се предотврати тресчица от денга
По принцип има ваксина против заболяването, стига съответната дъргжава да разполага с нея. Затова на процедура, с цел да се предотврати треската от денга, би трябвало да  се понижи рискът от захапване от комар .

Важно е да се знае, че комарите, които придвижват денга, са склонни да хапят денем, а не вечерно време.

DeSantistan: Come for the malaria and leprosy and stay for the dengue fever! Florida officials sound alarm on dengue fever as it grapples with spike in cases via
— Lesley Abravanel
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР