Опашки за ваксини се извиха в съботния ден пред РЗИ-Пловдив.

...
Опашки за ваксини се извиха в съботния ден пред РЗИ-Пловдив.
Коментари Харесай

Опашка се изви пред РЗИ, и преболедували от COVID-19 искат д...

Опашки за ваксини се извиха в съботния ден пред РЗИ-Пловдив. Някои от чакащите обявиха, че са преболедували вируса, само че решили да се имунизират, за какво антителата им намалели. И желали да си обезпечат отбрана против четвъртата коронавирус вълна.

Други пък споделиха, че персоналните им лекари не разполагали с ваксини като записвали за слагане на доза от септември нататък. Имаше и такива пристигнали по график за слагането на втора игла.

Избрали имунизационния пункт на РЗИ, тъй като най-логично било да се извърнат към институцията, която получава и съхранява имунизациите.

Млада дама от Карлово беше пристигнала, с цел да приключи имунизационния цикъл с препарата на Астра Зенека. Тя изясни, че от него към този момент не се зарежда в града й. Оплака се пред „ Марица “, че идва до РЗИ за трети път, защото лекарите не могат да отворят флакон без да има други искащи, а ползата към избраната ваксина е секнал напълно. Медиците й предложили да й сложат доза от различен препарат, тъй че да приключи имунизационния курс. Тя обаче се тормози поради спорните данни по отношение на смесването на ваксини и желала втората доза да бъде още веднъж от Астра Зенека.

Чакащите пред входа показаха недоволството си от недобрата организация, защото съгласно тях от 10 до 12 часа са влезнали единствено 6 индивида, от които 1 е бил единствено компаньон. Те недоумяваха още за какво от институцията са заключили тоалетните, откакто чакането лишава часове.

Пловдивчанка, която таман излизаше от имунизационния кабинет с преди малко сложена втора доза и отпечатан документ, изясни, че двама лекари обслужват искащите да се имунизират. Според нея процесът лишава време, защото медиците се стараят да отговорят на всички въпроси на хората, само че организацията била съвършена. Освен това те подготвяли хората за реакциите, които могат да чакат след имунизацията и давали препоръки по какъв начин да се оправят с тях.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР