Опашки пред ваксинационните пунктове в страната и днес. След въвеждането

...
Опашки пред ваксинационните пунктове в страната и днес. След въвеждането
Коментари Харесай

След новите мерки: Над 200 ваксинирани за 3 часа във ВМА

Опашки пред имунизационните пунктове в страната и през днешния ден. След въвеждането на новите ограниченията в четвъртък, свързани със зеления документ, медици регистрират още веднъж нараснал интерес към имунизацията против COVID-19.

На този декор - напор и за антигенни проби пред заведенията в София. Във ВМА пунктът работи изключително, а от сутринта са ваксинирани над 200 души, оповестяват от bTV. От тях 183 са с първа доза, а 18 – с трета. Работното време е до 12 ч. на обяд, само че от болничното заведение са оповестили, че няма да връщат искащи.

Днес в София има и още няколко работещи пункта- в моловете, на билетния център на НДК, на Паметника на руската войска. И тази заран нарасналият интерес към имунизирането продължи. Медиците регистрират внезапен скок в искащите ваксина след въвеждането на " зеления документ ".
Според адвокати - документът е опция на цялостния локдаун. Заповедта обаче е довела до разделяне на обществото, а ограниченията са непропорционални.

Лекари са безапелационни, че ограниченията са наложителни, тъй като болестта към този момент била отвън надзор. Отново се регистрира висок брой инфектирани - 4826. В болница са 6685 души. 136 са умряли. Поставени са и 24 хиляди ваксини.

Има опция за задействане на механизъм за взаимност. Това значи, че при дефицит на кревати за заболели от COVID-19 у нас пациентите ще могат да се поемат и от други страни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР