Опашки пред фургонa на столичната болница Пирогов за бързо диагностициране

...
Опашки пред фургонa на столичната болница Пирогов за бързо диагностициране
Коментари Харесай

Опашки пред Пирогов за PCR тест

Опашки пред фургонa на столичната болница " Пирогов " за бързо диагностициране на пациенти. Желаещи за PCR тест е имало и през нощта. За денонощието са минали 150 души. 28 са приети в болница, предава bTV.

От през днешния ден централният вход на лечебното заведение ще бъде отделeн за пациенти със подозрения за коронавиурс. Първата стъпка след приемането им е премерване на кислородната сатурация.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
" Ако е под 90%, тогава ще имат преимущество и отиват по-бързо към триажната ни зала. Всички останали пациенти, които чакат, тъй като от време на време броя стига до повече от 15 в границите на един час, се настаняват в във фургоните, като те изчакват реда си, с цел да им бъдат направени съответните проучвания ", изясни шефът на болничното заведение проф. Асен Балтов.

Във фургоните би трябвало да има софа, бюро и консумативи. От два дни санитарят Васил Стефанов е на промяна в Коронавирус триажа. Работата му е да кара пациентите на скенер и рентген, а по-късно ги настанява в изолатор.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
" Притеснени са, идват със зной. Около 30-40 минават по-тежките случаи. Има млади, има и остарели, само че най-вече са възрастни хора ", изясни санитарят.

От през днешния ден всяка болница би трябвало да има сходни краткотрайни постройки за обзор на пациенти със признаци на COVID-19. Мярката се вкарва след разпореждане на премиера Бойко Борисов.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Междувременно проблем има и с направленията за PCR проби. От ден Данаил Николов обикаля лечебните заведения, с цел да бъде изследвана майка му, която е със признаци.

" Явно има някакво пренатоварване, обикаляхме през целия ден. Навсякъде ти изясняват, че би трябвало да дойдеш на другия ден и към този момент в случай че успееш, да го създадат ", показа Николов.

И още една метаморфоза има в " Пирогов " - от през днешния ден в лечебното заведение има спомагателни 200 кревати за банкет на пациенти с затруднения след коронавирусна зараза.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР