Опашки от пътуващи до Одрин се извиха на ГКПП Капитан

...
Опашки от пътуващи до Одрин се извиха на ГКПП Капитан
Коментари Харесай

Атакуваме като за последно Одрин часове преди въвеждането на PCR тест

Опашки от пътуващи до Одрин се извиха на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Адреево през последните дни. Причината е, че Турция вкарва наложителни PCR проби за влизащите в страната от 23.00 часа през днешния ден.

Нашенци от цялата страна пътуват до Турция за шопинг, употребявайки последните часове за влизане в страната без теста. Купуват артикули за бита, облекла и медикаменти. И през днешния ден пътуващите не са малко, сутринта на " Капитан Андреево " имаше стотици коли. Пикът е бил във вчерашния почивен ден.

" Вчерашният ден, който беше почивен ден от наша страна и първи работен ден от страна на турската страна. И пътникопотокът бе 18 000 пасажера с към 8000 транспортни средства ", сподели пред Българска национална телевизия Емил Гочев, шеф на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Заради пандемията и рестриктивните мерки, въведени в Турция, няма пътуващи за отмора. Евтината лира обаче е повода доста семейства и търговци у нас да разчитат на търговията в Турция.

Очакват се опашки и след 19.00 часа през днешния ден, когато в Турция затварят комерсиалните обекти. На пункта имат подготвеност да поемат нараствания трафик. За влизащите в Турция е наложителна 7-дневна карантина. PСR пробата е наложителен и за директно преминаващите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР