Опашки от пациенти със стомашно-чревни проблеми има пред лекарските кабинети

...
Опашки от пациенти със стомашно-чревни проблеми има пред лекарските кабинети
Коментари Харесай

Стомашен вирус с температура и диария върлува в Пловдив, пневмонии вкарват децата в болница

Опашки от пациенти със стомашно-чревни проблеми има пред лекарските кабинети в Пловдив. Симптомите са гадене, повръщане, висока температура, болки в тялото и изнемощялост. Вирусът визира както възрастни, по този начин и деца и бременни дами. Обикновено признаците не престават 3-4 дни.
Прочетете още
Лечението е симптоматично и включва температуропонижаващи средства и пробиотик. Лекарите предлагат и строга диета и банкет на доста течности, с цел да се предотврати обезводняването.

„ Ако децата се обезводнят, може да се стигне до затруднения – стартират да подвигат температура. Тогава даже да одобряват противотемпературни медикаменти, няма по какъв начин да я смъкват, защото тя е на база на обезводняването ”, показват джипитата.

Затова рекомендацията в тези случаи е на малчуганите да се дава чай от шипки или оризова вода. Те би трябвало да се одобряват постоянно и на дребни глътки. 

Друг вирус, който сега визира най-малките, води до вирусни пневмонии. Детските отделения в пловдивските лечебни заведения са цялостни с такива пациенти. Специалистите изясняват, че недоволствата стартират с температура до 39 градуса, кашлица и обща изнемощялост. След три-четири дни обаче се появява и задуш, стига се до болнично лекуване и банкет на антибиотик.

„ Една от главните аргументи за банкет в болница е високата температура, която мъчно се овладява в домашни условия. Също по този начин има отвод от храна, повръщане или признаци на затруднено дишане и кашлица ", прецизират експертите.

И поучават родителите да лимитират контактите на децата, както и да наблюдават тяхното положение за демонстрация на признаци и липса на вкус. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР