Опашки от коли има от сутринта на граничен пункт Капитан

...
Опашки от коли има от сутринта на граничен пункт Капитан
Коментари Харесай

Дълги колони от автомобили на ГКПП Капитан Андреево

Опашки от коли има от сутринта на граничен пункт " Капитан Андреево ". Интензивният трафик се следи от дни на границата ни с Турция. Големият брой пътуващи, който се прибират за лятото от Европа към родината си образуват дълги колони от коли. На граничен пункт " Кулата " прекосяването е обикновено.

Интензивен е трафикът на граничен пунк " Капитан Андреево ". Работят всички налични автоматизирани 9 работни места за леки коли и 1 гише за рейсове. През предходните 24 часа са минали към 9 хиляди моторни транспортни средства и 30 хиляди пасажера в посока Турция.
Емил Гочев - шеф на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево: Обработват се по най-бързия метод, не се застояват дълго, някъде от 30 до 40 минути се минава българския пункт при този натоварен трафик. Очакваме в неделя и понеделник да бъде по същия метод, идващите са малко по-спокойни дни, през седмицата трафикът е малко по-спокоен. Някъде от 5 до 6 хиляди са преминаващите коли, към 20-25 пасажери.
Въпреки огромният брой коли в ранните часове прекосяването на граничния пункт в посока Турция отнемаше към 30-40 минути.

При камионите трафикът също е натоварен. Опашки има и от турска страна със завръщащи се туристи. Очаква се и през идващите два дни придвижването да е натоварено.


А на граничен пункт Кулата прекосяването е обикновено.

Рано сутринта за малко са се образували колони от коли, които обаче бързо са били тествани от граничните чиновници и са минали границата. Нормално е придвижването и на интернационалния път Е 79 и автомагистрала Струма. Няма въведени спомагателни ограничавания, които да затрудняват пътуващите.

Шофьорите би трябвало да бъдат деликатни в региона на Кресненското дефиле поради заплаха от падащи камъни.

От полицията поучават водачите на коли да бъдат толерантни и да съблюдават разпоредбите за придвижване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР