Опашки на ГКПП Калотина в последните два дни. В момента

...
Опашки на ГКПП Калотина в последните два дни. В момента
Коментари Харесай

Опашки на ГКПП Калотина - каква е причината?

Опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " в последните два дни. В момента обстановката е спокойна, в съпоставяне със събота и неделя. Ако са директни, пасажерите могат да употребяват и другите гранично-пропускателни пунктове на границата със Сърбия - " Връшка чука ", " Стрезимировци ", " Брегово " и " Олтоманци ".

21 000 леки автомобила са минали през почивните дни през " Калотина ", в които е имало повече от 104 хиляди пасажери.

На границата е основана организация, с която откакто се премине през паспортен надзор служителите на реда упътват хората, които би трябвало да показват своите PCR проби и имунизационни документи на инспекторите на Регионалната здравна ревизия, а останалите, които минават директно, минават по друга посока, с цел да няма скупчване.

Те обаче би трябвало да преминат през България в границите на 6 часа и да изоставен страната през различен гранично-пропускателен пункт, другояче подлежат на глоба.

" Във връзка с епидемиологичната конюнктура, която е от година и половина към този момент, предходната година туристите не пътуваха заради многото ограничавания и тази година, най-вероятно по тази причина, се увеличи неведнъж пътникопотокът, тъй като рестриктивните мерки на доста места паднаха и употребяват да пътуват ", съобщи старши контрольор Венелин Павлов от Гранична полиция.

" Хората са малко изнервени. И то не малко са изнервени, тъй като сутринта опашката беше безбожна и те не знаят защо става въпрос. И като гледат, че някои коли минават директно и вземат решение, че ние си избираме - вас ще спрем, вас няма да спрем и по тази причина са тези сигнали ", добави Иван Петров, контрольор от РЗИ-София-област.

Увеличен е броят на чиновниците на РЗИ, които наблюдават за представянето на PCR проби. В момента тече и ремонт на автомагистрала " Европа " от 1-вия до 15-ия километър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР