Опашката от камиони започва на повече от 20 километра от

...
Опашката от камиони започва на повече от 20 километра от
Коментари Харесай

Протестите срещу камиони в Полша оставиха украински шофьори блокирани

Опашката от камиони стартира на повече от 20 километра от източната граница на Полша.

Стотици украински камиони са паркирани край пътя в непрекъсната линия, въвлечени в търговски спор, който слага ново напрежение върху полско-украинските връзки.

На Дорохуск и други основни пропускателни пунктове, където в миналото украинските бежанци се изсипваха за топло посрещане, полските водачи на камиони в този момент блокират пътя с кабините си в двете направления, задушавайки потока от трафик.

Хуманитарна и военна помощ се изпращат в Украйна, както и нетрайни храни и добитък.

Всичко останало се забива.

Посланикът на Украйна в Полша назова митинга на превозвачите „ удар в гърба “ от страна, която е непосредствен съдружник, откогато Русия стартира своята пълномащабна инвазия.

Украинските водачи спят в кабините си в продължение на повече от седмица, в очакване да пресекат и са на привършване на запасите, парите и търпението.

В петък те споделиха, че напредват към пресичането към километър дневно.

Но полските водачи на камиони, ръководещи блокадата, бяха също толкоз разочаровани и откровени.

Те споделиха, че са принудени да подхващат тази последна стъпка, с цел да защитят прехраната си, откакто Европейски Съюз отстрани всички ограничавания за влизане на украинските превозвачи.

Това направи скоро след началото на войната.

" Мисля, че Европейски Съюз искаше помогне на Украйна и това е добре. Но в действителност не е обмисляло обстоятелството, че Украйна ще превземе нашите пазари ", сподели ръководителят на протестния комитет в Дорохуск, Павел Озигала, пред BBC.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР