Опашката от хора, чакащи да се поклонят пред ковчега на

...
Опашката от хора, чакащи да се поклонят пред ковчега на
Коментари Харесай

8 километра е опашката от желаещи да се поклонят пред покойната Елизабет II

Опашката от хора, чакащи да се поклонят пред ковчега на кралица Елизабет Втора, остана километрична втора поредна нощ, заяви Би Би Си, представена от Българска телеграфна агенция.

Вижте снимки> > >

Хора от Англия и целия свят са се наредили, с цел да отдадат последна респект на кралицата, която умря на 8 септември на 96-годишна възраст след седем десетилетия на трона.

Опашката в центъра на Лондон доближи през нощта близо пет благи (7,9 километра). Според калкулации хората трябваше да чакат минимум 11 часа и половина, преди пристигна редът им да се поклонят пред ковчега, изложен в Уестминстър Хол.

 Майка с детето си пред фотография на починалата кралица
Майка с детето си пред фотография на починалата кралица
Снимка: БТА/AP

По последни данни опашката е намаляла малко до над 4 благи (7 километра). Времето за очакване е най-малко 11 часа.

 Тъга царува по улиците на кралството
Тъга царува по улиците на кралството
Снимка: БТА/AP

Ковчегът на кралица Елизабет Втора ще остане в постройката от комплекса на английския парламент до държавното заравяне в понеделник. Церемонията ще се организира в Уестминстърското абатство, като се чака да участват към две хиляди души, измежду които доста международни водачи и други високопоставени персони. След това цяла Англия ще резервира две минути безмълвие. В понеделник вечерта кралица Елизабет Втора ще бъде заровена в замъка Уиндзор, западно от Лондон, до своя брачен партньор принц Филип, който умря предходната година два месеца преди да навърши 100 години.

 Потокът от опечалени не секва
Потокът от опечалени не секва
Снимка: БТА/AP

Днес новият английски крал Чарлз Трети и брачната половинка му, кралицата консорт Камила, ще посетят Уелс - последна спирка от обиколката им в четирите историко-географски региона, които образуват Обединеното кралство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР