Опашка за ваксини срещу Covid-19 се изви пред пункта за

...
Опашка за ваксини срещу Covid-19 се изви пред пункта за
Коментари Харесай

Опашка за ваксини в Пловдив, родители водят децата си СНИМКИ

Опашка за ваксини против Covid-19 се изви пред пункта за имунизиране през магазин Метро в „ Тракия “ през днешния ден по обяд. Сутринта мераклиите да се боцнат против подлата зараза бяха 16, само че по обяд се оформи опашка от искащи.



Първа се оказа Марина от пазарджишко село, която дойде със 17-годишния си наследник. „ Вкъщи всички го преболедувахме и се ваксинирахме. Само синът ми не, защото нямаше навършени години, а и изчаквах да преценява дали е удачно. Смятам, че вредите от имунизациите са оскъдни пред това, което болестта може да ти аргументи “, разяснява Марина пред „ Марица “.

Тя изясни, че решили да сторят това в пункта пред магазина в Пловдив, защото персоналната им лекарка обяснила, че не поставя ваксини. Днес Марина и фамилията й бяха решили след имунизирането да напазаруват. Обмисляха дали с ваучера от 20 лева, който получава всеки имунизиран, да не го похарчат за тетрадки и образователни принадлежности за началото на образователната година.



Да се имунизира с първа игла бе пристигнала и младата майка Биляна Князова. С дъщеричката на ръце дамата твърдо бе решена да си сложи първа игла от имунизацията на „ Модерна “. „ Ноември със брачна половинка ми изкарахме тежко болестта. Аз бях бременна в 8 месец и незабавно ме одобриха в болница. Не желая повече да претърпявам този смут, лекарите напряко ме върнаха от оня свят “, безапелационна бе Биляна. Съпругът й обаче към момента не беше решил дали да я последва. „ Карам му се всеки ден и го увещавам, че и той би трябвало да се имунизира. Не желая повече да прекосяваме през това “, безапелационна е Биляна и счита, че и спътникът й в живота рано или късно ще се имунизира.



Твърдо решена да се имунизира в пункта бе и 31-годишната Александра. Избра да й слагат имунизацията на „ Пфайзер “. Момичето описа, че изкарало Ковид през март, само че откакто се тествала за антитела, се оказало, че няма такива.

70-годишната Иванка Илиева, която бе пристигнала с приятелки да пазари в магазина, бе прелестно сюрпризирана от открития пункт за имунизиране пред Метро. „ Удобно е и добре измислено. Аз обаче прекарах и в този момент очаквам 8 месеца, с цел да се имунизирам по-късно. Исках доста да го сторя, тъй като трябваше да вървя при щерка ми в Норвегия, само че ми споделиха чак след 8 месеца. Сега изследваме по какъв различен метод мога да отпътува, описа пенсионерката. Смята, че ваучерът може да бъде добра мотивация, изключително за един пенсионер в България. Иначе в Норвегия към този момент 5 млн. души са имунизирани, а умрелите са единствено 900 души, до момента в който в България те са 20 хиляди В Норвегия даже започвали да имунизират и децата, и 12-годишният й внук също бил с сложена ваксина.

Всеки искащ да се имунизира в пункта на територията на магазина, получаваше ваучер на стойност 20 лева Той може да се употребява за извършване на покупки в магазина или да бъде дарен за обществено значима идея в особено обозначени за задачата кутии на " Вход клиенти “ в комерсиалните обекти. Дарените от акцията средства ще бъдат предоставени на фондация BCause за Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, починали в борбата с Covid-19.

Снимки: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР