Опашка се изви пред Народния театър "Иван Вазов", където в

...
Опашка се изви пред Народния театър "Иван Вазов", където в
Коментари Харесай

Славчо Пеев за бате Николай: Той беше човек с идеи, не се спираше и даваше всичко


Опашка се изви пред Народния спектакъл "Иван Вазов", където в централното предверие е поклонението пред артиста Николай Николаев (бате Николай), съобщи кореспондент на БГНЕС.

Николай Николаев умря на 77 години след инсулт.

За да го изпратят в последния му земен път доста хора пристигнаха в Народния спектакъл.

Сред тези, които бях тук беше и Астор. На въпроса дали бате Николай беше оценен приживе, той сподели, че може да се отговори по няколко метода.
 Опашка пред Народния спектакъл за поклонението на бате Николай Опашка пред Народния спектакъл за поклонението на бате Николай / БГНЕС
„ Народът го обичаше доста - и хората, и ръководителите на всякакви неща също доста го обичаха. Аз, поставям и себе си включително, допускам, че и той по този начин би споделил, аз дефинирам себе си като чалнат. Защото, в случай че всичко ми беше обикновено несъмнено нямаше да реализира доста неща, същото е и при него ”, сподели илюзионистът Астор. Той показа, че го познава от 65 година, когато една група забавно мислещи артисти създали спектакъл на ръцете.

„ Оценен беше от хиляди, от стотици хиляди и в театъра направи доста положителни неща, и в цирка, 4 години беше в Италия, и по малкия екран с Ламбо правеха и радваха хората. Това е оценка, това е най-радостното за артиста. Той беше един човек с хрумвания, един човек, който не се спираше ”, сподели артистът Славчо Пеев.

Славчо Пеев описа, че с Николай Николаев са работили в заведения за хранене като възпитаници. „ Пеехме, танцувахме, приказвахме, смехории говорехме и ни ангажираа по заведения за хранене, и радвахме хората като възпитаници. Николай беше един от хората, които можеше всичко, може да разплаче хората, можеше да ги разсмее, можеше съществено да им каже нещо ”, сподели показа артистът.

Славчо Пеев добави и че, познатият на всички като бате Николай имал страхотни хрумвания за болните деца. „ Това беше човек, който ей по този начин даряваше на хората всичко от себе си и по този начин си и отиде. Какво ли не му се случи?! Знаете, толкоз неща му се случиха, дори и едно куче го хапа… Аз бях доста непосредствен от доста години с него и този човек не спираше, той не знаеше спирка и по този начин си отиде ”, сподели артистът.

[i]Николай Николаев прочут с псевдонима Бате Николай е наследник на Стефан Николаев, внук на поп Никола, духовник от Русе и роднина на Васил Левски. Брат е на илюзиониста Васил Николаев-Орфи. Баща на българския художник Стефан Николаев. Завършва ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов “, в класа на проф. доктор Кръстьо Мирски, 1965. Звездата му изгрява като „ Бате Николай “ в детското ТВ предаване „ Сладкарница Захарно петле “. Зрителите ще го запомнят и с функциите му на сцената на Народния спектакъл “Иван Вазов ”.

Преди две години той се включи и в срещата на актьори-ветерани, проведена от шефа на театъра Мариус Донкин. Бате Николай бе обичан от мнозина, а години от живота си посвети да оказва помощ на дребните пациенти със смехотерапия в Пирогов. [/i]

Поклон пред паметта му! /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР