Опашка от руски граждани, решили да дадат гласа си за

...
Опашка от руски граждани, решили да дадат гласа си за
Коментари Харесай

Руснаците във Варна гласуват за президент, жандармерия охранява консулството

Опашка от съветски жители, решили да дадат гласа си за президент на родината си, се изви пред Генералното консулство на РФ във Варна. За естествения ход изборния развой са въведени спомагателни ограничения за сигурност и входа на дипломатическото консулство се охранява от екип на българската жандармерия.

Всички съветски жители, които имат годен паспорт и са навършили 18 години, даже да не са непрекъснато живеещи в България, могат да гласоподават на изборите за президент на Руската федерация, оповестиха от Генералното консулство на Русия във Варна, съобщи moreto.net.

Гласуването стартира в 8.00ч. в секцията в Генералното консулство и ще продължи до 20.00 часа вечерта.

Близо 25 000 са непрекъснато живеещите у нас съветски жители, уточни за Радио Варна Сергей Луканчук - общоприет консул на Русия в морската столица.

В България има четири изборни секции - в посолството на Руската федерация в София, в генералните консулства във Варна и Русе и в офиса на почетния консул на Русия в Пловдив.

Има и опция за хората с увреждания да гласоподават, при тях по предварителна поръчка, в това число и на 18 март до 14.00 часа, ще отиде екип с мобилна урна. Досега двама души от Варна са декларирали предпочитание да гласоподават по този метод. Заявки могат да се подават в Консулството в морската столица.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР