Опашка от лични лекари с хладилни чанти и кутии се

...
Опашка от лични лекари с хладилни чанти и кутии се
Коментари Харесай

София: лекари чакат ваксини пред РЗИ с хладилни чанти

Опашка от персонални лекари с хладилни чанти и кутии се изви пред столичната Регионална здравна ревизия, с цел да получат ваксини, които да слагат на пациенти над 65-годишна възраст. Пред БГНЕС общопрактикуващите лекари споделиха, че чакат приемането им от 08:30 часа през днешния ден.

„ Вчера получихме имейли. Преди малко пристигннаха имунизациите в РЗИ “, сподели общопрактикуващият доктор Лилия Йовева от 28 ДКЦ в „ Дружба “ и разяснява, че организацията е съгласно опциите на РЗИ. Тя уточни, че сега при нея тече имунизирането на хората, които са на възраст над 65 години и посочи, че всеобщата имунизация към момента не е почнала.



За първи път ваксини получава доктор Вилма Русева от столичното 5 ДКЦ.

„ Получих три флакона с по 10 дози от имунизацията на “AstraZeneca” („ АстраЗенека “). В моята процедура искащите са към 100 индивида. Някои не дочакаха и минаха по „ зелените коридори “ “, разяснява тя.

Попитана дали не е по-правилно имунизациите да им бъдат докарани до кабинетите, докторът сподели, че би било по-добре, само че все пак и без значение, че би трябвало да ги вземат в почивния си ден, са удовлетворени, че въпреки всичко получават ваксини.

Тя уточни, че в този момент ѝ следва да намери хората, които сигурно ще отидат да се имунизират и най-вероятно слагането им ще стартира след 3-ти март.

По-рано шефът на Столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев заяви, че всички общопрактикуващи лекари ще получат по 30 дози за първа игла от пристигналите през днешния ден ваксини на “AstraZeneca” до привършване на количествата.

В 8 часа с камион в “БулБио” бяха докарани 52 800 дози ваксини. Те бяха разпределени незабавно към 28-те РЗИ-та, а от там – 50% за персоналните лекари, а останалите 50% за имунизационните пунктове./БГНЕС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР