Опашка от желаещи да закупят златна възпоменателна монета се изви

...
Опашка от желаещи да закупят златна възпоменателна монета се изви
Коментари Харесай

Опашка от желаещи да закупят златната монета с лика на Паисий Хилендарски се изви пред БНБ

Опашка от искащи да закупят златна възпоменателна монета се изви пред Българската национална банка (БНБ). Някои от хората са почнали да се редят още от дребните часове на нощта.

В края на предходната седмица Българската национална банка разгласи, че от през днешния ден 27 юни пуска в обращение златната възпоменателна монета на тематика " Паисий Хилендарски - два златни лв. ".
 Българска народна банка пуска нова златна монета, каква ще бъде нейната цена
Българска народна банка пуска нова златна монета, каква ще бъде нейната цена

Тиражът е 4000 бройки

Цената на монетата е 3755 лв., а тиражът е 4000 бройки.

Монетата ще се продава в Българската национална банка - на две каси на пл. " Княз Александър I " № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка на ул. " Михаил Тенев " № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа капиталова банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД.
 Дизайнът на монета от 1 евро с хърватски знак се оказа краден
Дизайнът на монета от 1 евро с хърватски знак се оказа краден

Става въпрос за един от четирите дизайна, определени да бъдат отсечени, с цел да се отпразнува присъединението на Хърватия към еврозоната през идната година

В интервала от 27 до 29 юни 2022 година в това число всеки клиент ще може да закупи от Българската национална банка по 1 монета, след което възпоменателната монета " Паисий Хилендарски - два златни лв. " ще се продава без ограничавания.

Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години. В този интервал едно физическо лице да може да закупи по 1 възпоменателна монета без значение дали я закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, според показано нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответна възпоменателна монета.
 Българска народна банка пуска монета със стойност от 10 лв. (СНИМКИ)
Българска народна банка пуска монета със стойност от 10 лв. (СНИМКИ)

Но в стеснен тираж

В началото на годината Българска народна банка пусна две възпоменателни монети - едната беше отдадена на 100-годишнината от рождението на българската актриса Стоянка Мутафова, а другата на 150-годишнината от рождението на Гоце Делчев. Интересът и към двете монети беше голям и провокира дълги опашки пред входа на Централната банка. Освен колекционери, монетите изкупуваха и спекуланти, които след това продаваха в пъти по-скъпо по интернет.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР