Опашка от желаещи да дарят кръв се изви днес пред

...
Опашка от желаещи да дарят кръв се изви днес пред
Коментари Харесай

Стотици откликнаха на призива за даряване на кръв на „Пирогов“

Опашка от искащи да дарят кръв се изви през днешния ден пред Центъра по трансфузионна хематология в София. Това стана след вчерашния апел на болница „ Пирогов “ към жителите за непринудено и безплатно кръводаряване – изключително към хората с рядката кръвна група А позитивна.

Количества от нея бяха нужни за идните интервенции на 17-годишното момиче, което беше блъснато в петък от рейс на градския превоз в столицата.

„Ударена на пешеходна пътека в ж.к. Люлин гр. София. Това е нашатa Алекс! Нашата танцуваща и прелестна Александра Нинова!“ – това пишат в обществените медии от танцов отбор „Средец“.

Процедурата не плаши множеството хора.

„ Аз съм прочут с Александра Нинова, която беше блъсната от рейс. Ходихме дружно на британски предходната година и случилото се ми повлия прочувствено. Исках да направя нещо положително и да даря кръв за нея. За първи път подарявам кръв, само че не се тормозя от процедурата. Цялата тази процедура е нещо хуманно, не би трябвало да има финансов тласък “, сподели Мартин Димитров, прочут на потърпевшата.

Повечето хора подчертаха, че финансовият тласък не е от голяма важност и че България би трябвало да вземе образец от други страни, които са основали много сполучлива акция за кръводаряване.

„ Статията за момичето, което е прегазено от рейс ме стимулира. Трябва да се усили броя на кръводарители посредством акция. Така е в множеството страни. В Тайланд на всеки три месеца всяка компания подарява кръв. Това може да се направи и в България “, съобщи Атанас Тетиков.

„ Дойдох да оказа помощ с каквото мога. Процедурата не може да ми навреди с нищо. Няма нищо ужасно и рисково в това финансовият тласък не е от голяма важност “, сподели Георги.

Припомняме, че „ Пирогов “ насочи зов за незабавно кръводаряване. Всеки ден болничното заведение се нуждае от кръв и кръвни артикули, с цел да може да оказва своевременна помощ на настанените за лекуване потърпевши лица.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР