Опасенията за тежка зима в Европа се увеличават - в

...
Опасенията за тежка зима в Европа се увеличават - в
Коментари Харесай

Белгийският министър на енергетиката призова за замразяване на цените на газа

Опасенията за тежка зима в Европа се усилват - в пост в Туитър, белгийският министър на енергетиката предизвести, че страните на Стария континент ги чакат " сред пет и 10 ужасни зими ", в случай че не се направи нещо за намаляването на цените на газа.

Според Тине Ван дер Страте цените на синьото гориво би трябвало да бъдат замразени неотложно, а изкуствено основаната връзка сред цените на газа и електричеството би трябвало да бъде прекъсната. За това прикани и австрийският канцлер Карл Нехамер. Статистиката демонстрира, че цените на мегават час електрическа енергия във Франция и Германия са се нараснали десетократно за годината. Призивите към Брюксел да наложи таван на цените на газта и да отстрани обвързването на цената на синьото гориво с тази на тока, се усилват. Цените на енергоносителите потеглиха внезапно нагоре поради нахлуването на Русия в Украйна.

Западните страни търсят различни източници на съветския газ и петрол, само че това е развой и не може да се случи толкоз бързо, изясняват специалисти. Само до преди година Европейски Съюз получаваше 40% синьо гориво от Москва. Сега доставките му са мощно лимитирани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР