Опасенията са, че Манол Пейков е събрал дарения за къщата

...
Опасенията са, че Манол Пейков е събрал дарения за къщата
Коментари Харесай

Протест пред културното министерство заради къщата на Талев в Прилеп. Още не е станала музей

Опасенията са, че Манол Пейков е събрал дарения за къщата на писателя, само че възнамерява да я направи частна благосъстоятелност на неговата фондация

От профила на Георги Драганов, журналист 

Днес пред Министерство на културата имаше митинг. Имаше и много хора, като за работен ден, в работно време.

Исканията към Министерството и към подчинения му Национален фонд „ Култура “ бяха две:

- да спре да дава пари за травестити, хазарт, мил куийнове и други такива ужасни, нетипични и нездравословни неща.

- да закупи в най-кратък период къщата на огромния български публицист Димитър Талев в град Прилеп. Същата да бъде превърната в музей на създателя и неговото творчество.

Министърът на културата господин Кръстю Кръстев организира среща с наследниците на Димитър Талев и даде обещание до един месец да изследва съответно проблема и се ангажира подопечното му министерство да се задейства за закупуването на къщата от страна на страната.

Каза и че ще приказва с депутата от ППДБ, господин Манол Пейков, който към този момент над половин година има събрани от дарения средства за закупуване на къщата, само че още не го е направил.

Припомням, че задачата на господин Пейков е да купи със събраните от дарения пари къщата, която да стане частна благосъстоятелност на притежавана от него фондация, да няма музей на Димитър Талев, а вътре да се организират срещи с македонистки културни дейци.


 

FaceBookTwitterPinterest

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР