Опасен за преминаване мост може да доведе до злополука. За

...
Опасен за преминаване мост може да доведе до злополука. За
Коментари Харесай

Опасен мост може да доведе до злополука, алармират от Садово

Опасен за прекосяване мост може да докара до акцидент. За това алармираха читатели на Actualno.com. Става въпрос за мостовото оборудване, което свързва селата Катуница (община Садово) и Ягодово (община Родопи). Мостът е ремонтиран неведнъж, като последният ремонт е осъществен преди дни. Общото му положение, обаче, не е по никакъв начин положително и даже той е рисков за прекосяване, защото съществени детайли от него са износени .
Ситуацията потвърдиха за Actualno.com от общинското управление на Садово. Общината е кандидатствала неколкократно пред Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет, само че все още резултат няма. Последното писмо е изпратено, с което Садово алармира за казуса, е изпратено преди към месец до Областна администрация-Пловдив и се чака мнение, по отношение на по-нататъшните дейности.
Със лични средства община Садово няма опция да извърши по този начин належащия главен ремонт на моста, с цел да стане изцяло безвреден за прилагане, защото нужната за задачата сума възлиза на към 2 000 000 лв. . Текущите ремонти на оборудването устоят в границите на няколко месеца и по-късно, поражда нов проблем или се повтаря остарелият. Целият сектор е с дължина към 40 метра. След осъществен оглед от специалисти е открито, че оборудването се нуждае от незабавен ремонт, защото са напълно износени лагери, които обират вибрациите от преминаващите по-тежки камиони. За да бъдат осъществени ремонтните действия е належащо мостът да се разкрие изцяло - до колоните. След това, следва да се подменят всички изхабени детайли, след това още веднъж да се излее бетон и най-после да се постави асфалтова настилка.
От управата на община Садово показаха вярата си, че ремонтът на оборудването ще се случи скоро, за попречване на драматичен случай, а няма да се подхващат ограничения едвам откакто се случи подобен. Освен това, общинската администрация в града е кандидатствала и към този момент има утвърден план по Програма за развиване на селските региони, посредством която ще бъде финансирано главно поправяне на пътя сред селата Катуница и Болярци. Отсечката, която ще бъде асфалтирана вероятно през лятото на идната година, е с дължина 10 километра.
Тук се появява и друга обстановка - в случай че ремонтът на въпросния мост не стартира, преди стартът по реализация на плана, ще бъде осъществена два пъти една и съща активност, показаха опасенията си от садовската община. Мостът освен свързва двете села Катуница и Ягодово, а в същото време секторът съставлява и един от главните пътища сред Пловдив и Асеновград, поради което е извънредно претрупан. По него всекидневно минават десетки тежкотоварни коли, които обслужват най-големите компании в общината, съсредоточени главно в Катуница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР