Опасен рецидивист, предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна

...
Опасен рецидивист, предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Във Варна осъдиха опасен рецидивист на 5 години затвор

Опасен рецидивист, предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за обир на мобилен телефон, получи наказване 5 години отнемане от независимост при непоколебим режим
Б.А., който е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за обир, представляващ рисков рецидив, бе наказан през днешния ден от състав на Варненския областен съд. Наказанието на 38-годишния обвиняем е 5 години отнемане от независимост при непоколебим режим.  
Престъплението било осъществено на 30 март 2017 година 13-годишно момче се прибирало към дома си и пишело известия на майка си от мобилния си телефон. Действията му били видяни от подсъдимия. Пред входа на момчето рисковият рецидивист задържал входната врата и влезнал дружно с ученика там. Започнал да дърпа телефона от ръцете на момчето, като го заплашвал, че ще го пребие, в случай че не пусне устройството от ръцете си. Със мощ съумял да издърпа апарата, по-късно побягнал. 
Час след закононарушението подсъдимият заложил телефона в заложна къща против 50 лв., като показал персоналната си карта. На идващия ден в региона на автогарата спрял чужд мъж. Разказал му, че е заложил телефона си в близка заложна къща и му предложил да го купи. Мъжът се съгласил и откупил телефона против 55 лв.. 
Извършителят на закононарушението бил открит от външна охранителна камера, както и от купувача на телефона. Мобилният телефон, лишен със мощ и заплашване, е на стойност над 200 лв.. 
38-годишният мъж е осъждан 12 пъти, като са му налагани и ефикасни санкции. В момента също се намира в пандиза, където изтърпява влезнала в действие присъда. Преди да извърши това действие, той е търпял друга присъда и е бил освободен от пандиза на 22 септември 2015 г. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР