Опасен мост в община Своге сериозно застрашава живота на живеещите

...
Опасен мост в община Своге сериозно застрашава живота на живеещите
Коментари Харесай

Опасен мост в община Своге застрашава живота на преминаващите по него

Опасен мост в община Своге съществено заплашва живота на живеещите в региона на гара Левище, както и на всички преминаващи по него.

Преди няколко дни преминаващи през въжения мост, който е единствената връзка на Левище със света, открили, че едно от носещите стоманени въжета е скъсано и незабавно алармирали в общината.

Корозиралото железно въже е едно от четирите, които държат моста над река Искър.

Основата на оборудването е от дървени греди. В 21 век друга връзка за колите няма. Сега поради скъсаното въже паркират от едната страна, а с цел да стигнат до домовете си, хората минават пешком.

„ Не идва кола за спешна помощ, колата за спешна помощ стои отвъд и тук на ръце се носи индивидът, цялостна безнаказаност от всички “, описа Георги Иванов.

Опасенията са, че може да пострадат и други.

„ Непрекъснато идват екскурзианти, стопират няколко влака от София, когато минава цяла група, в случай че се получи резонанс, тези въжета ще се скъсат и всичко ще изпадне долу в реката “, изясни Галерида Петрова.

След направения оглед от Община Своге чакат решението на експертите, с цел да реагират в спешен порядък. Селото е част от общината, само че мостът, строен преди повече от 60 години няма документи.

За повсеместен ремонт ще се разчита на страната. Големият абсурд е, че до въжения мост има различен, от метал и бетон, построен за потребностите на железницата, само че огромната вода през 2005 година отрязала достъпа до него и към момента не е възобновен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР