Опасен джигит излезе с джипа си на алеята около Гребната

...
Опасен джигит излезе с джипа си на алеята около Гребната
Коментари Харесай

Кола падна в Гребната, друга горя на метри от нея СНИМКИ

Опасен джигит излезе с джипа си на алеята към Гребната база и блъсна паркирана там кола във водата. След това продължи да шпори с гневна скорост, удари и рани една дузина пешеходци, а най-после се вряза в различен автомобил, който пък пламна от удара. Това се случи преди към час на демонстрацията за деяние при бедствия, повреди или изключителни обстановка, проведена от доброволческото формирование „ Пловдив 112”, което се организира за повторно до хангарите на Гребния канал.

Събитието беше проведено и осъществено единствено от доброволци и подкрепено от Община Пловдив и Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението”. Участваха доброволци от формированията в Пловдив, София, Белово, Вълчедръм, Панагюрище, Кричим, Казанлък и Смолян, които демонстрираха познания и умения в преодоляването на разнообразни обстановки.

Дежурен екип по пожарогасене незабавно се зае да потушава пламъците, които обземаха горящия автомобил, в който имаше заклещен мъж. Те използваха общоприета пожарогасителна техника, с цел да овладеят стихията. Раненият, обаче, беше в доста тежко положение, а виковете и стенанията му раздираха въздуха. Наложи се доброволците да режат автомобила със специфични ножици, като преди този момент подсигуриха потърпевшия, с цел да не го наранят инструментите.

През това време различен екип се зае да оказва първа долекарска помощ на ранените, които джигита „ прегази” и натръшка на тревата. Екипите действаха бързо, като приложиха бандажи и шини. Част от потърпевшите бяха в тежко положение и се наложи да бъдат изнесени на носилки.

Няколко минути по-късно експертите към този момент бяха нарязали автомобила и сполучливо избавиха бедстващият мъж. Той също беше пренесен на носилка, с цел да му бъде оказана лекарска помощ.

Водолазен екип се зае с локализирането на потъналата кола, което им лиши известно време. След това автомобилът беше издърпан с въжета на повърхността. Оказа се, обаче, че в него е имало химично вещество, което при реакция с кислорода стартира да отделя токсичен дим. Тук се намесиха спецдоброволци, които бяха оборудвани със специфични костюми, които да устоят на офанзивата. Те обезвредиха веществото и го придвижиха на безвредна отдалеченост.

Оказа се, обаче, че рисковият джигит е избягал в гората край гребната, където сякаш би трябвало да се прави втори канал. Доброволците използваха специфичен дрон, екипиран с термокамера, с цел да намерят причинителят и да го заловят.

Всичко това се разигра пред очите на пловдивчани, които следиха демонстрацията от безвредно разстояние. Накрая всички доброволци се събраха за обща фотография, като изписаха с принтирани листове „ ВЪРНЕТЕ ДЕЖУРСТВАТА”. Така те желаеха да имат право да дават действителни смени в Регионалните дирекции по „ Пожарна сигурност и отбрана на населението”, като демонстрираха забележителна подготовка.
тагове доброволец гребна база кола пловдив 112  Кола падна в Гребната, друга пламтя на метри от нея СНИМКИ  Кола падна в Гребната, друга пламтя на метри от нея СНИМКИ  Кола падна в Гребната, друга пламтя на метри от нея СНИМКИ  Кола падна в Гребната, друга пламтя на метри от нея СНИМКИ  Кола падна в Гребната, друга пламтя на метри от нея СНИМКИ  Кола падна в Гребната, друга пламтя на метри от нея СНИМКИ  Кола падна в Гребната, друга пламтя на метри от нея СНИМКИ  Кола падна в Гребната, друга пламтя на метри от нея СНИМКИ  Кола падна в Гребната, друга пламтя на метри от нея СНИМКИ  Кола падна в Гребната, друга пламтя на метри от нея СНИМКИ  Кола падна в Гребната, друга пламтя на метри от нея СНИМКИ  Кола падна в Гребната, друга пламтя на метри от нея СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР