Опаковките са основен компонент на хранително-вкусовата промишленост. Стотици милиони кутии,

...
Опаковките са основен компонент на хранително-вкусовата промишленост. Стотици милиони кутии,
Коментари Харесай

Френският McDonald's става еко - с опаковки за многократна употреба

Опаковките са главен съставен елемент на хранително-вкусовата индустрия. Стотици милиони кутии, чаши, тави, принадлежности и консерви се изхвърлят всеки ден, основават големи количества боклуци и нанасят трайна щета на планетата. Съдовете и приборите за еднократна приложимост са смъртоносни за околната среда, а множеството вериги за бързо хранене към момента сервират тъкмо в такива. Най-голямата измежду тях - McDonald`s - не прави изключение.

Френският McDonald’s обаче е решил да става еко. Веригата си сътрудничи с парижкото дизайнерското студио Elium в основаването на съдове за многократна приложимост, които ще се употребяват в заведенията за хранене.

 Франция като цяло подхваща стъпки за понижаване на отпадъците, доста преди да стартират стачките против пенсионната промяна, наложена от държавното управление на Емануел Макрон, поради която. През януари 2023 година страната разгласи, че заведенията за хранене с повече от 20 места би трябвало да предложат на клиентите си други възможности за многократна приложимост или миещи се съдове. Ходът на локалния McDonald’s Франция е в тази посока.

Elium Studio и френският McDonald’s работят по плана през последните две години. Дизайнерите основават гама от цветни и привлекателни принадлежности за хранене. Те са направени от тритан - пластмасова смола, сходна на стъклото и керамиката по своята неотстъпчивост и бистрота. Тританът резервира и органолептичните качества на храната - т.е. не трансформира усета и миризмата на храната.



От студиото резервират и истинската същина и философия на дизайна на McDonald’s.,,Кутийката за пържени картофи към момента е в емблематичното алено, с което сме привикнали, само че е доста по-екологичен вид спрямо предшественика си. Вярваме, че тази самодейност на McDonald’s Франция може да насърчи и други вериги за бързо хранене да създадат по-екологичен и по-устойчив избор. ", споделят от цифровото списание за дизайн Yanko.

„ Законът против отпадъците не е единствено краят на пластмасовите сламки “, написа френският президент Еманюел Макрон предходната година. „ Огледайте се в близост - във Франция работят промени, с цел да променят моделите ни на ползване и да понижат отпадъците. Борим се да стане световно. Нека променим играта! “

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР