Опаковки от чипс, найлонови торбички, всевъзможни пликчета - аутопсията на

...
Опаковки от чипс, найлонови торбички, всевъзможни пликчета - аутопсията на
Коментари Харесай

Откриха 16 килограма пластмаси в стомаха на кит, изхвърлен на френски бряг

Опаковки от чипс, найлонови торбички, всевъзможни пликчета - аутопсията на клюномуцунест кит, изхвърлен на брега в Месанж, югозападна Франция, откри, че животното е погълнало 16 кг пластмаси, заяви Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Китоподобното с дължина 5,15 метра, което като тип е по-близо до делфините, в сравнение с до китовете, бе намерено гниещо в събота на плаж и изследвано от двама специалисти на Обсерватория " Пелагис ", която се занимава с запазване на морските животни.

Според Уили Дабен, който дава отговор за френската национална мрежа на организацията, съществуването на толкоз боклуци в животното се дължи на обстоятелството, че женският клюноомуцунест кит страдал от паразитно заболяване, което го отслабило и той не можел да се гмурка на надълбоко в търсене на храна. Затова животното " стояло покрай повърхността и поглъщало, каквото му мине под носа ", сподели той.

" Заради заболяването си тя се е трансформирала от деен ловджия в костенурка, която гълтам пластмаси, вземайки ги за медузи ", разясни още специалистът.

Според обсерваторията найлоновите боклуци са предизвикали гибелта на животното, евентуално преди десетина дни. Тези пластмаси полепват по стомашните стени и червата, което блокира проникването на хранителни субстанции в кръвта, разясниха експертите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР