Опаковката е първото нещо, което виждаме, докато купуваме даден продукт.

...
Опаковката е първото нещо, което виждаме, докато купуваме даден продукт.
Коментари Харесай

10 невероятни факта за опаковките

Опаковката е първото нещо, което виждаме, до момента в който купуваме даден артикул. Опаковката освен прави продукта да наподобява прелъстителен, само че и го защищава от вредите, породени от превоз, логистика, време и преместване.

Освен това тя е финалният щрих, който показва продукта в отлична светлина на рафта. С други думи, това е финален, заключителен стадий от брандирането.

Така че опаковката е повече от елементарен материал, употребен за запазване или етикетиране на наличието. Изненадващо е обаче какъв брой малко хора знаят за опаковката, тъй че в идващите редове ще откриете компилация от 10 невероятни обстоятелството за опаковките

#1: 50 нюанса… опаковки

Няма потребност да загатваме, че опаковките ни заобикалят и е нужно единствено да погледнете към бюрото си или дома си, с цел да осъзнаете в каква степен сме обградени от опаковки. Това, което обаче много хора не осъзнават, е, че множеството от нас ще пипнат или боравят с над 50 опаковки всеки ден.

#2: Събуди се и усети аромата на кафе

Сещате ли се за преобладаващата миризма на кафе, която се излъчва сега, в който отлепиш уплътнението на буркана с инстантно кафе? Всъщност този мирис е мирис на кафе, който се пръска върху капака, с цел да се обезпечи точно това чувство за прясно смляно кафе.

#3: Най-добър преди…. бутилката

Въпреки че по-голямата част от храната, която консумираме, има период на валидност, това не се отнася за водата. На всяка бутилка вода обаче има период на валидност. Не е неточност. Датата се отнася до периода на бутилката, а не на водата!

#4: По-тънък от човешки косъм

Най-тънката част на алуминиевия кен за питиета е по-тънка от човешката коса – единствено 0,097 мм. Лекотата на алуминиевата опаковка оказва помощ да се спестят запаси по време на пълнене, превозване на артикули, предпазване и превозване за скрап в края на живота на продукта.

 10 невероятни обстоятелството за опаковките

#5: Картонените кутии са на повече от 100 години

Първата картонена кутия е патентована през 1903 година, до момента в който самият картон е още по-стар – патентован е през 1856. Изглежда, че персонализираните кутии имат доста дълга история.

#6: Виното е границата

Забелязали ли сте, че бутилките за вино са със общоприет размер 750мл? Чудили ли сте се за какво това е по този начин? Разбира се, има разнообразни теории по тематиката, само че най-интересната от тях, че това се е определило от белодробната мощ на античните стъклопроизводители на бутилки. Според тази доктрина, когато през 1700 година стартира да се схваща смисъла на съхраняването на вино в стъклена опаковка, стъклопроизводителите са могли да издухат бутилки не по-големи от 650-750 мл. И защото се е търсела оптимално огромен размер на бутилката, е било решено да бъде 750 мл.

 10 невероятни обстоятелството за опаковките

#7: Пластмасовите опаковки се усилват

През 1974 година световната консумация на пластмаса годишно е била 2 кг на глава от популацията. Днес това е повишено до 43 кг. Ако потреблението на пластмаса се усили със настоящия си ритъм, съгласно National Geographic, до 2050 година в депата ще има 12 милиарда метрични тона пластмаса.

#8: Загрей опаковката в микровълнова

Водещият производител на моментна юфка в Корея, сътвори новаторска опаковка, която е безвредна за потребление в микровълновата печка. Според компанията спомагателният материал, употребен в тези кутии, може да издържи без да се топи даже при 100 градуса. Тази забавна опаковка може да значи крайъгълен камък за хранителната промишленост, само че времето ще потвърди същинската ѝ стойност.

#9: 91% от пластмасовите бутилки не се рециклират

Милион пластмасови бутилки се закупуват по целия свят всяка минута на деня. Вярва се, че огромното тихоокеанско бунище (Great Pacific Garbage) покрива повърхност от 1,6 милиона квадратни километра, което е три пъти по-голямо от Франция. Според National Geographic една трета от всички пластмасови боклуци, открити в морето, се състоят от пластмасови бутилки.

#10: Кеновете се рециклират съвсем безпределно

Алуминиевите кенове съдържат приблизително 73 % рециклирано наличие – повече от 3 пъти количеството в стъклена или пластмасова бутилка. Алуминиевите кенове могат да се рециклират съвсем безпределно, като се резервира тяхното качество и стойност. Знаете ли да вземем за пример, че прочут производител на енергийни и безалкохолни питиета дружно с огромна алуминиева компания неотдавна показа най-новия екологичен кен в света. Той е изработен от първокачествен алуминий със сертифициран състав от най-малко 75% рециклирани боклуци.

А вие? Знаете ли други забавни обстоятелства за опаковките?

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР