ОП Младежки център Пловдив вече е със „Знак за качество“

...
ОП Младежки център Пловдив вече е със „Знак за качество“
Коментари Харесай

Младежкият център в Пловдив със Знак за качество

ОП " Младежки център " Пловдив към този момент е със „ Знак за качество “ на Съвета на Европа. Отличието беше връчено на заместник-кмета Георги Титюков и шефа на общинското дружество Димитрия Андонова през днешния ден по време на публична гала от Гордана Бержан - Директор на Европейски юношески център в Будапеща и координатор на програмата.


„ Знакът за качество “ се създава, с цел да се покаже, че има опция центровете да се свържат със Съвета на Европа и да показват неговите полезности, ставайки част от една по-широка мрежа, която насърчава действия в пет съответни сфери – обучение, обществени действия, развиване на младежта, познание и нововъведения, обмяна на съдействие оттатък границите на страните.


Фокусът е върху качеството, не върху количеството, като с цел да получат подобен документ, центровете минават през извънредно щателна оценка.
Лично заместник-кметът Георги Титюков сложи „ Знака за качество “ на видно място до входа на постройката на Младежки център.

„ Това е едно мечтано място за посещаване както от младежите в града, по този начин и на тези от района “, съобщи Георги Титюков и благодари за напъните на всички, които са подкрепили активността на Младежкия център.

Според него в действителност е свършена доста работа, която е съдействала от реализирането на плана, като безспорна е и поддръжката на Община Пловдив за построяването на спортните зони и детската площадка в непосредствена непосредственост.

Церемонията почетоха ръководителят на Общинския съвет Савина Петкова, кметът на регион Западен Димитър Колев, на регион Тракия Костадин Димитров, общински съветници, шефове на общински предприятия, посетители от младежките центрове от Добрич, Враца и Стара Загора.

Младежки център Пловдив е вторият в България и дванадесети в Европа, на който е присъдено признанието. Това се случва, откакто през 2016 година центърът кандидатства, а през септември 2017 година специалисти от Съвета на Европа го посещават, да се убедят, че „ Знакът за качество “ е изцяло подобаващ.
Тяхната оценка се прави на база инфраструктура и действия, които включват работа на младежките служащи и ромските посредници, които са седем дни в седмицата и са изцяло безвъзмездни.
„ Присъждането на „ Знака за качество “ значи, че към този момент сме част от интернационалната мрежа на младежките центрове и имаме интернационално самопризнание “, изясни шефът Димитрия Андонова.

По думите й непрекъснато се работи с младежи от пловдивските учебни заведения, провеждат се разнообразни акции в общини от региона “. Тя уточни още, че се организират и доста срещи, полемики и образования на тематики, свързани с човешките права, дискриминирането, дейното поданство, господство на закона и така нататък

„ Младежки център Пловдив е място с доста позитивна сила и действия, ръководени от младежи. Младежките политики, младежкото съдействие и насърчаване на младежкото присъединяване и качествената им работа са основни цели на Съвета на Европа. Целта ни е да активизираме младежите да вземат участие в демократичните процеси, като се почитат техните права, без значение от пол, етнически и обществен генезис, полова ориентировка, религиозна или културна принадлежност “, посочи Гордана Бержан.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР