ООН заклейми коментара на държавния глава на САЩ Доналд Тръмп,

...
ООН заклейми коментара на държавния глава на САЩ Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

ООН обвини Тръмп в расизъм за „вонящите дупки”

ООН жигосах коментара на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че африканските страни и Хаити са " вонящи дупки " като " фрапантен и срамен ", и " расистки ", осведоми Агенция Франс Прес.

" Ако бъдат доказани, това са шокиращи и позорни мнения на президента на Съединените щати. Съжалявам, само че няма друга дума, която човек може да употребява с изключение на " расист ", сподели представителят на бюрото на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Рупърт Колвил.

В четвъртък по време на среща със сенатори за имиграционна промяна Тръмп попита за какво Съединени американски щати би трябвало да одобряват хора от " вонящи дупки ", имайки поради страни от Африка и Хаити. Американският водач изрази позицията си, че би трябвало да се одобряват жители на страни като Норвегия.

" Не можете да отхвърляте цели страни и континенти като " вонящи дупки ", чието население, което не е бяло, не е добре пристигнало ", добави представителят.

Според него това не е единствено история за пошъл език, а необятно отваря вратата към най-лошата страна на човечеството. Говорителят сподели още, че сходни мнения удостоверяват и предизвикват расизма и ксенофобията, които евентуално могат да обиден и да лишават живота на доста хора. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР