ООН забрани на своя персонал да нарича ситуацията в Украйна

...
ООН забрани на своя персонал да нарича ситуацията в Украйна
Коментари Харесай

ООН: Не война, а конфликт и... денацификация на Украйна

Организация на обединените нации забрани на своя личен състав да назовава обстановката в Украйна „ война “ или „ навлизане “ в опит да балансира политически сензитивната тематика, защото мощната държава-членка Русия подлага на критика вътрешно тези, които употребяват тези думи.

Вместо това чиновниците на Организация на обединените нации бяха инструктирани да употребяват термините „ спор “ или „ военно нахлуване “, с цел да опишат интервенцията на Русия в прилежащата страна, по време и преди която стотици цивилни бяха избити в Донбас и два милиона бяха принудени да избягат от страната.

В имейл до чиновниците в понеделник отделът за връзки на Организация на обединените нации инструктира чиновниците да не разказват обстановката като война и да не прибавят украинското знаме към персонални или публични профили или уеб страници в обществените медии.

„ Някои съответни образци за изрази, които да се използват/не се употребяват сега “, се споделя в електронното писмо.

„ Използвайте „ спор “ или „ военно нахлуване “, НЕ „ война “ или “нахлуване “, когато се приказва за обстановката в Украйна”, написа вътре.

Също по този начин се не разрешава на чиновниците да прибавят украинското знаме към своите профили или страници в обществените медии, което стана нормален израз на взаимност със страната, откакто тя беше нападната на 24 февруари.

„ НЕ добавяйте украинското знаме към персонални или публични профили или уеб страници в обществените медии “, се споделя в писмото.

Комуникационната политика е обяснена като метод за отбягване на „ риск за репутацията “.

„ Това е значимо увещание, че ние, като интернационалните държавни чиновници, носим отговорност да поддържаме безпристрастност “, се споделя в писмото. „ Съществува сериозна опция за репутационни опасности, както неотдавна беше обърнато внимание на висшите чиновници.

Езиковата политика поражда опасения, че организацията отива прекомерно надалеч, с цел да не обиди Русия, мощна държава-членка, която има едно от петте непрекъснати места в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

„ Въпросът е там, че единствено тъй като Русия е огромна страна, която играе значима роля в Организация на обединените нации, тя въздейства на политиката в посока, която е просто лъжлива”.

Руските публични лица не употребяват думата " нахлуване”. Кремъл избира да употребява термина " специфична военна интервенция ", а държавното управление на Владимир Путин постави старания да приложи този език навътре в страната.

Съветският съюз беше член-основател на Организацията на обединените народи, когато беше основана, с цел да предотврати бъдещи войни след Втората международна война, а Руската федерация наследи неговото място и непрекъснато участие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, когато блокът се разпадна през 1991 година

Организация на обединените нации не е дал отговор незабавно на искане за коментар.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР