ООН води задълбочени преговори за достигане на хуманитарна помощ в

...
ООН води задълбочени преговори за достигане на хуманитарна помощ в
Коментари Харесай

ООН преговаря с Израел за хуманитарна помощ за Газа

ООН води задълбочени договаряния за постигане на филантропична помощ в Ивицата Газа. Помощта наподобява извънредно нужна, откакто милиони напуснаха домовете си поради проектите на израелската войска за скорошно навлизане в линията. 

Заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс разгласи, че към 1 милион души са се преместили в южната част на Газа след ултиматума на израелската войска от края на предходната седмица. Вътрешната миграция докара до натоварване на лечебните заведения и дефицит на артикули от първа нужда, до момента в който Тел Авив блокира доставките на гориво, храна, вода и медикаменти в линията.

Хиляди са се струпали при към момента затворен граничен пункт на Газа с Египет, надявайки се да изоставен преди началото на оповестената израелска сухопътна атака. В Израел още веднъж е американският държавен секретар Антъни Блинкън, чиято страна приканва еврейската страна да не позволява цивилни жертви при военния отговор на дейностите на " Хамас " предходната събота.

Потвърденият брой на израелските заложници, взети от групировката, се увеличи на 199. Както от групировката, по този начин и от Тел Авив отхвърлиха за реализирано съглашение за прекъсване на огъня.  

Няма въоръжено навлизане от Ливан към израелския град Метула, заяви държавното радио Кан. По-рано жителите му бяха призовани да се барикадират в домовете си поради заплахата от нахлуване на ливанската формация " Хизбула ", която е на страната на " Хамас " в новия израело-палестниски спор. Същевременно от вътрешното министерство на " Хамас " в Ивицата Газа оповестиха, че Израел не е възстановил водоподаването към линията и жителите ѝ не престават да пият рискова за здравето вода.

" Хамас " и Тел Авив отхвърлиха да са стигнали до краткотрайно преустановяване на огъня, което да разреши бежанци от линията да пресекат в Египет, а в противоположната посока да влезе извънредно нужна филантропична помощ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР