ООН въвежда компютърна програма, чиято цел е залавянето на чуждестранни

...
ООН въвежда компютърна програма, чиято цел е залавянето на чуждестранни
Коментари Харесай

ООН въвежда компютърна програма за проследяване на чуждестранни терористи

Организация на обединените нации вкарва компютърна стратегия, чиято цел е залавянето на задгранични терористи, когато прекосяват интернационалните граници, съобщи ДПА.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш сподели, че програмата за възпрепятстване на пътуванията на терористи, показана през вчерашния ден, би трябвало да помогне на страните да обменят информация за справяне с " огромната транснационална опасност " от бойци, завръщащи се вкъщи или преместващи се след провалянето на групировката " Ислямска страна " (ИД).

Близо 40 000 души от повече от 110 страни са пътували до Сирия и Ирак, с цел да се причислят към терористичните групировки, по данни на Организация на обединените нации.

" Много от тях са добре подготвени и могат да извършат бъдещи терористични офанзиви. Други се надяват да радикализират и да привлекат нови почитатели за идеята си ", сподели Гутериш при стартирането на програмата в Ню Йорк.

" Разкриването и възпирането на тези терористи и други рискови нарушители преди да извършат офанзива е значим приоритет за интернационалната общественост ", добави генералният секретар на Организация на обединените нации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР