ООН в Босна и Херцеговина съобщи, че властите в страната

...
ООН в Босна и Херцеговина съобщи, че властите в страната
Коментари Харесай

Босна прехвърля мигранти близо до миниран район

ООН в Босна и Херцеговина заяви, че управляващите в страната са трансферирали 282 мигранти в палатков лагер покрай регион с мини, останали от войната през 90-те години на предишния век.
Представителите на интернационалната организация обявиха, че лагерът „ Вучак “ е „ несъответствуващ за обитаване от хора “. Освен мините лагерът се намира и върху някогашно хранилище за боклуци.
Босненската полиция откри през вчерашния ден нелегално пристигналите мигранти в две частни къщи и ги реалокира в палатковия лагер. Трима от мигрантите са задържани поради оказване на опозиция на силите на реда. Общо в двете къщи са открити 182 мигранти. По време на интервенцията бяха ранени четирима служители на реда, съобщи БГНЕС.
Властите обявиха, че са трансферирали мигрантите в палатков лагер, където ще им бъдат обезпечени храна, съществени улеснения и медицински грижи. Това не се приема от Организация на обединените нации, които са на противоположното мнение. Според международната организация „ Вучак “ „ съставлява доста сериозен риск за здравето и сигурността и сега не е оборудван за настаняване на мигранти и бежанци в сходство с интернационалните стандарти “.
„ Мястото е ситуирано доста покрай местата, които са минирани “ още от войната през 1992-95 година, се споделя в изказването. „ Съществува и висок риск от пожар и детонация, дължащ се на вероятното наличие на метан подземен, защото площадката е някогашен хранилище “, се показва още в документа.
Организация на обединените нации прикани босненските управляващи да разрешат на мигрантите да се завърнат в Бихач, до момента в който не бъде открито по-подходящо място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР