ООН ще се стреми към установяване на хуманитарно прекратяване на

...
ООН ще се стреми към установяване на хуманитарно прекратяване на
Коментари Харесай

ООН ще проучи възможността за прекратяване на огъня в Украйна по хуманитарни причини


Организация на обединените нации ще се стреми към определяне на " филантропично преустановяване на огъня " сред Русия и Украйна и има намерение да изпрати своя заместник-генерален секретар, отговарящ за филантропичните въпроси, в Москва и Киев, заяви през днешния ден генералният секретар на Организацията на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно, представен от Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3388
На конференция в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк Гутериш сподели, че е „ помолил Мартин Грифитс (заместник-генерален секретар по филантропичните въпроси) неотложно да изследва с участващите в спора страни опциите за съглашения и договорености за филантропично преустановяване на огъня в Украйна ".

Попитан от публицисти за практическите аспекти на задачата, поверена на Грифитс, Гутериш посочи, че неговият заместител ще се върне от Кабул, където се намира сега, и сподели „ уповавам се, че може да отиде както в Москва, по този начин и в Киев допустимо най-скоро ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации осъди обстоятелството, че „ от началото на съветската инвазия преди месец войната докара до безсмислена загуба на хиляди човешки животи, разселване на 10 милиона души, най-вече дами и деца, и редовно заличаване на сериозна инфраструктура “ в Украйна. „ Това би трябвало да спре “, сподели дипломатът.

Гутериш прикани също за неотложно преустановяване на огъня по филантропични аргументи, " с цел да се разреши напредъкът на сериозните политически договаряния, ориентирани към реализиране на спокойно съглашение, основано върху правилата на Устава на Организация на обединените нации ", отбелязва Ройтерс.

Миналия четвъртък Общото заседание на Организация на обединените нации одобри с голямо болшинство от 140 гласа нова необвързваща резолюция, която изисква от Русия незабавното преустановяване на нейната експанзия против Украйна.

Украинските управляващи бяха разтревожени през днешния ден от утежняване на обстановката в обсаденото пристанище Мариупол, където към този момент са починали минимум 5000 души, в навечерието на новите договаряния сред съветски и украински договарящи в Истанбул, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР