ООН съобщи днес, че се стреми да набере 4,2 милиарда

...
ООН съобщи днес, че се стреми да набере 4,2 милиарда
Коментари Харесай

ООН иска да събере помощи за страдащото населения на Йемен

ООН заяви през днешния ден, че се стреми да набере 4,2 милиарда $, с цел да даде тази година животоспасяваща помощ на 21,4 милиона йеменци, съобщи ДПА.

"Четирите години непрестанен спор провокираха в Йемен най-тежката филантропична рецесия на нашето време ", сподели Лиз Гранде, филантропичен координатор на Организация на обединените нации за Йемен.

"Мащабът на страданията е фрапантен ", 80 % от популацията - 24,1 милиона души, се нуждаят от някаква форма на филантропична помощ или протекция. Десет милиона души са на крачка от глада и гладната гибел, а седем милиона страдат от недохранване, се споделя в нейно изказване. "Това е най-голямото общо филантропично изпитание за Йемен, правено в миналото ", уточни Гранде и предизвести, че годината няма да бъде лека.

От края на 2014 година Йемен, една от най-бедните арабски страни, е раздиран от разрушителна революция сред подкрепяното от Саудитска Арабия държавно управление и обвързваните с Иран шиитски бунтовници хуси.

Миналата година под егидата на Организация на обединените нации в Швеция се състояха договаряния за мир сред враждуващите страни в Йемен. На тях бе контрактувано помирение в пристанищния град Ходейда, включващо евакуиране на въоръжените сили на двете страни оттова. Изтеглянето обаче се бави, а двата лагера се упрекват взаимно в нарушение на примирието. Ходейда е жизненоважно пристанище, намиращо се под контрола на бунтовниците от края на 2014 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР