ООН съобщи днес, че иска да събере 1 милиард долара

...
ООН съобщи днес, че иска да събере 1 милиард долара
Коментари Харесай

ООН иска да събере 1 милиард долара, за да подпомогне Етиопия

Организация на обединените нации заяви през днешния ден, че желае да събере 1 милиард $ за увеличение на филантропичната помощ за Етиопия, която е наранена от спорове, суша и наводнения, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Кампанията за набиране на средства, проведена от Организация на обединените нации дружно с държавните управления на Етиопия и Обединеното кралство, се организира в постройката на Организация на обединените нации в Женева. Тя имаше за цел да усили животоспасяващата помощ за 15,5 милиона души и помощта под формата на храна за 10,4 милиона души.

" Извънредната обстановка се утежнява вследствие на суша и наводнения, както и на спорове ", съобщи Службата на Организация на обединените нации за съгласуване на филантропичните въпроси (OCHА). " Климатичният феномен " Ел Ниньо " обостри казуса със сушата в северните планински региони и милиони хора живеят с по-малко вода, по-сухи пасища и по-малки реколти ", добави службата.

OCHА съобщи, че споровете и климатичните разтърсвания са довели до това, че през тази година повече от 21 милиона души в Етиопия се нуждаят от филантропична помощ и се чака 10,8 милиона души да са в сериозна продоволствена неустановеност сред юли и септември.

Обединеното кралство съобщи, че ще обещае 100 милиона английски паунда за увеличение на помощта за Етиопия.

Андрю Мичъл, заместник-министър на външните работи на Англия и държавен министър на развиването и Африка, съобщи, че се надява обещанието да насърчи и други страни да се включат, в това число от региона на Персийския залив.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР