ООН съобщи, че над 300 цивилни от обсадения Мариупол и

...
ООН съобщи, че над 300 цивилни от обсадения Мариупол и
Коментари Харесай

ООН: Над 300 души са евакуирани от Мариупол

ООН заяви, че над 300 цивилни от обсадения Мариупол и още четири града са били евакуирани в намиращия се под украински надзор град Запорожие, втора сполучлива интервенция за извеждане на жители от региони, подложени на съветски обстрели и набези, съобщи Асошиейтед прес.

Оснат Лубрани, началник на филантропичната активност на Обединените народи в Украйна, съобщи, че доста от цивилните, които са били от Мариупол, Мангуш, Бердянск, Токмак и Василевка, са нямали нищо с изключение на облеклата по себе си и в този момент получават филантропична помощ. Тя добави, че ще им бъде оказана и " психическа поддръжка, от каквато мощно се нуждаят ".

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че през вчерашния ден са евакуирани 344 души, които се прибавят към над 150-те, които бяха евакуирани по-рано през седмицата от бункерите под металургичния комбинат " Азовстал " в Мариупол, който е обграден от съветски войски и както се твърди, през вчерашния ден още веднъж е бил обстрелван.

Не се оповестява за евакуирани цивилни от завода през вчерашния ден. Зеленски сподели, че Украйна се пробва да подписа съглашение за избавяне на оставащите в " Азовстал ", в това число на дамите и децата.
ТЕМА преди 54 минути 394 преди 4 часа 1193 преди 18 часа 1384
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР